Στα πέναλτι έχασε τους Ολυμπιακούς αγώνες η Εθνική Γυναικών, 13-12 από Ρωσία

Μάρτιος 27, 2016
gynethn161k

Κρίμα κι άδικο. Η Ελλάδα μένει για … 4 δεύτερα εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Ηττήθηκε (12-13) πριν λίγο στα πέναλτι από τη Ρωσία (10-10 η κανονική διάρκεια) αφού στα 19’’ προηγήθηκε 10-9 με την Έλενα Ξενάκη και ισοφαρίστηκε 4’’’ πριν το φινάλε από τη Σιμάνοβιτς.

Στο 3.00’’ από τη λήξη το γκολ της αρχηγού μας Αντιγόνη Ρουμπέση, συγκινητική και σήμερα, έστειλε στο +2 τη διαφορά (9-7), αλλά στο 2.01’’ η Προκοφίεβα το είχε φέρει πάλι στα ίσα.

Ένα παιχνίδι συγκλονιστικό, ένα παιχνίδι που χάθηκε όπως χάθηκε, με την ατυχία μας στα πέναλτι αλλά και στην κανονική διάρκεια όπου η φοβερή μας άμυνα (2/12 στο λιγότερο) έσπαγε κόκκαλα.

Στην κανονική διάρκεια που μας αποδεκάτισαν, αρχικά με την 3η ποινή στη Μανωλιουδάκη στο 3ο και στη συνέχεια το ίδιο με την Ελευθερία Πλευρίτου που είχε κάνει και τα περισσότερα ρήγματα στη ρωσική άμυνα.

Στα πέναλτι ευστόχησαν Ρουμπέση, Τσουκαλά και το έχασαν η Ξενάκη, η Αβραμίδου και η Μαργαρίτα Πλευρίτου. Για τη Ρωσία στόχευσαν καλά Προκοφίεβα, Γκορμπούνοβα και Μπορίσοβα (το τελευταίο).

Το όνειρο μπορεί να χάθηκε, μα αξίζουν αυτά τα κορίτσια τα χειροκρότημα όλων μας. Στάθηκαν ίσες προς ίσες απέναντι στη ρωσική αρκούδα, με περίσσιο θάρρος και αποφασιστικότητα.

Απλά, η τύχη μας γύρισε την πλάτη….

ΕΛΛΑΔΑ – ΡΩΣΙΑ 12-13 (10-10)

8λεπτα: 5-3, 1-2, 1-2, 3-3, Πέναλτι: 2-3

ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Ελευθεριάδου, Διαμαντοπούλου Β., Πλευρίτου Μαργ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 4, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χρ.

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Ουστιάκινα, Ζούμπκοβα, Προκοφίεβα 3, Καρίμοβα, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Κούζινα, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα, Σομπόλεβα 1, Ιβάνοβα 3, Γκρίνεβα, Καρνάουκ.

Πηγή: koe.org.gr