Ανανέωση 4ετούς θητείας για τη διοίκηση Διαθεσόπουλου στην ΚΟΕ

Οκτώβριος 3, 2016
diathesopoulos1

Με πανηγυρικό τρόπο επανεκλέχθηκε η Διοίκηση του Δημήτρη Διαθεσόπουλου, για την επόμενη 4ετία, κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση των Σωματείων της ΚΟΕ, σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Επί 144 ψηφισάντων εκπροσώπων Σωματείων της Ομοσπονδίας, το υπό τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο διοικητικό σχήμα της περιόδου 2016-2020 στην ΚΟΕ, που ήταν και το μοναδικό που κατήλθε στις εκλογές, έλαβε 127 ψήφους.

Τα αποτελέσματα των εκλογών, για το Δ.Σ και τα υπόλοιπα Όργανα της Ομοσπονδίας:

Ψήφισαν: 144

Άκυρα: 1

Λευκά: 1

Έγκυρα: 142

Οι σταυροί προτίμησης για τα Τακτικά Μέλη του Δ.Σ:

Δημήτρης Διαθεσόπουλος 127,  Γιώργος Κατσαρός 115, Ηλίας Ξιάρχος 104, Άννα Μαρκοπούλου – Μωραϊτη 101, Δημήτρης Σαρακατσάνης 99, Μιχάλης Υδραίος 89, Σπύρος Μίχας 86, Δημήτρης Γιακουμάτος 85, Βασιλική Αρβανιτοπούλου – Γαρελίδου 83, Δημήτρης Μιχαηλίδης 83, Δημήτρης Γρυπάρης 82, Ανδρέας Ζώτος 82, Θόδωρος Μουστακαρίας 81, Γιώργος Παπαδόπουλος 79, Λεωνίδας Μπατάκης 78, Αριστείδης Παπαδόπουλος 78, Χριστίνα Ρουσσίδου 78, Πανίκος Χρυσοστόμου 78, Νίκος Στελίου 77, Χρήστος Μανέτας 76, Μαρία Παρασκευοπούλου 76.

Εκλέγονται και οι 21.  

Οι σταυροί προτίμησης για τα Αναπληρωματικά Μέλη του Δ.Σ:

Ηλίας Μάλαμας 103, Τάσος Μαρινάγης 83, Δημήτρης Φαραντούρης 77, Αναστασία Μέτσιου 71, Δημήτρης Πατατανές 70.

Εκλέγονται και οι 5.

Οι σταυροί προτίμησης για τα Τακτικά Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Δημήτρης Παπαρσένος 85, Σπύρος Ντεϊμεντές 82, Παναγιώτης Μανίτας 76

Εκλέγονται αι οι 3.

Οι σταυροί προτίμησης για τα Αναπληρωματικά Μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής:

Πέτρος Δογορίτης 77, Χρήστος Παπαδόπουλος 77

Εκλέγονται και οι 2.

Ο εκπρόσωπος στην ΕΟΕ

Εκλογές είχαμε και για τον Τακτικό και Αναπληρωματικό εκπρόσωπο της ΚΟΕ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή: Τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν: 142

Λευκά: 1

Άκυρα: 2

Έγκυρα: 139

Τακτικό Μέλος

Δημήτρης Διαθεσόπουλος 139, εκλέγεται

Αναπληρωματικό Μέλος

Γιώργος Κατσαρός 139, εκλέγεται

Ομοφωνίες στη ΓΣ

Προηγήθηκε η συζήτηση και οι σχετικές ψηφοφορίες για τα υπόλοιπα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Γενικής Συνέλευσης.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν τόσο ο Διοικητικός, όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός, καθώς επίσης και η Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, περιόδου 1-1-2016 έως 30-9-2016.

Ομόφωνα ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός της ΚΟΕ για το 2017, που ανέρχεται στα 4.170.000 ευρώ συνολικά. Από αυτά τα 3.370.000 αιτούνται από την ΓΓΑ, για ετήσια επιχορήγηση.

Ομόφωνα τέλος ψηφίστηκαν διάφορες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Μεταγραφών και τον Πειθαρχικό Κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Στον Κανονισμό Μεταγραφών η μεταγραφική περίοδος καθορίζεται, 20 Αυγούστου – 20 Σεπτεμβρίου στην Υδατοσφαίριση και 1-30 Οκτωβρίου στα υπόλοιπα αθλήματα της ΚΟΕ.

Στον Πειθαρχικό Κανονισμό, κωδικοποιούνται οι ποινές των αθλητών/τριών, ενώ οι ποινές στους προπονητές, από αγωνιστικές ημέρες, γίνονται ημερολογιακές.

Στη συζήτηση για τον Διοικητικό Απολογισμό, παρατέθηκαν μεταξύ των άλλων και στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία καταδεικνύεται με χαρακτηριστικό τρόπο γιατί η ΚΟΕ θεωρείται και είναι η κορυφαία σε διακρίσεις Αθλητική Ομοσπονδία της χώρας.

Την τελευταία 4ετία (2013-16), τα Μετάλλια των Αθλημάτων της ΚΟΕ στις μεγάλες διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Κύπελλα, World League, Μεσογειακοί Αγώνες και Μεσογειακά Κύπελλα, Πανεπιστημιάδες), έφτασαν τον συνολικό αριθμό 196 (54 χρυσά, 60 αργυρά, 82), χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις για φέτος.

Την προηγούμενη 4ετία (2009-12) τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 112 (25-43-44) και την αμέσως προηγούμενη (2005-08), 65 (8-17-40).

Ειδική μνεία, από τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, έγινε στον αργυρό Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Σπύρο Γιαννιώτη, που καταχειροκροτήθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Σπύρος θα παραμείνει κοντά μας, μαζί μας, με κάποιο τρόπο».

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ επανέλαβε την πάγια θέση του ότι «ο Ελληνικός Αθλητισμός  είναι ότι καλύτερο διαθέτει σήμερα η πατρίδα μας, το βροντοφωνάζω παντού και πάντα διαχρονικά, γι αυτό και ζητούμε την ουσιαστική στήριξη του από την Πολιτεία»

Σε σώμα το νέο Δ.Σ

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Γενικής Συνέλευσης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ για την περίοδο 3/10/2016 έως 2/10/2020, συγκροτήθηκε σε σώμα σε ότι αφορά το Προεδρείο του που αποτελεί και την Εκτελεστική Επιτροπή, ως εξής:

Πρόεδρος: Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Α’ Αντιπρόεδρος: Γιώργος Κατσαρός

Β’ Αντιπρόεδρος: Αριστείδης Παπαδόπουλος

Γ’ Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Μπατάκης

Γενικός Γραμματέας: Δημήτρης Σαρακατσάνης

Ταμίας: Ηλίας Ξιάρχος

Ειδικός Γραμματέας: Μιχάλης Υδραίος

Αναπληρωτής Ταμίας: Πανίκος Χρυσοστόμου

Στην επόμενη συνεδρίαση θα καθοριστούν οι υπόλοιπες αρμοδιότητες των Μελών του Δ.Σ (εφορείες αθλημάτων κ.λπ).

ΔΙΑΘΕΣΟΠΟΥΛΟΣ: “ΓΝΩΜΟΝΑΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΥΦΗΣ”

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επανεκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΚΟΕ την ερχόμενη 4ετία (2016-2020), ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος αναφέρθηκε στο κλίμα συναίνεσης που διαπιστώθηκε στη Συνέλευση, το νέο αίμα στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας και τις προτεραιότητες που τίθενται, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των αθλημάτων της ΚΟΕ για την δικιά τους αρωγή και συνεργασία.

Οι δηλώσεις του: «Είχαμε μια Γενική Συνέλευση σε άψογο και συναινετικό κλίμα που μας χαροποιεί συνολικά. Όλα τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα και αυτό επίσης έχει τη σημασία του.

Αύριο ξεκινά μια νέα περίοδος, εξίσου δύσκολη, με βάση τα προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό αθλητισμό και είναι απόρροια της γενικότερης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Με αδιάψευστα στοιχεία αποδείξαμε και σήμερα αυτό που οι αριθμοί δείχνουν. Πως, η ΚΟΕ, πορεύεται σε επίπεδο κορυφής συνολικά του ελληνικού αθλητισμού.

Γνώμονας και του νέου Δ.Σ θα είναι η πορεία αυτή να συνεχιστεί, με την αναβάθμιση του επιπέδου των αθλημάτων μας, τις υψηλές και μεγάλες διακρίσεις των αθλητών μας και των σωματείων μας, για την εμπιστοσύνη και των οποίων ευχαριστούμε.

Στο νέο Δ.Σ της Ομοσπονδίας μετέχουν 5 νέα Τακτικά μέλη και άλλα 2 νέα Αναπληρωματικά, που σημαίνει ότι υπήρξε και σημαντική ανανέωση της τάξης του 30% συνολικά.

Σε αυτά τα 7 νέα πρόσωπα, υπάρχουν 4 που ήταν αθλητές υψηλού επιπέδου. Οι 2 (Μουστακαρίας, Μαρινάγης) στην υδατοσφαίριση και οι άλλοι 2 (Μάλαμας, Στελίου) στην κολύμβηση. Ο 5ος, ο Ανδρέας Ζώτος, είναι ο Νέστωρ των Ελλήνων προπονητών κολύμβησης, ο πρώτος  που εισέρχεται στο Δ.Σ και τυγχάνει καθολικής αποδοχής, με την τεράστια προσφορά που έχει στο άθλημα.

Οι υπόλοιποι 2, από τους 7 νέους, προέρχονται από την Περιφέρεια, με πολύχρονη διοικητική πείρα και προσφορά στα αθλήματα μας.

Η ανανέωση φυσικά δεν θα εξαντληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Καλώ όλους όσους αγαπούν και νοιάζονται το χώρο μας και είναι είτε πρώην αθλητές, παράγοντες, προπονητές και γονείς, τον οιονδήποτε που είναι κοντά στα αθλήματα μας, να σταθούν αρωγοί μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται ο αθλητισμός. Με απώτερο φυσικά σκοπό, το σπίτι των Αθλημάτων μας, η ΚΟΕ, να έχει συνέχεια και επιτυχίες. Κάποιοι από αυτούς, κάποια στιγμή και όταν χρειαστεί, θα αξιοποιηθούν για το καλό του χώρου μας».