Ευγενία Καφετζή: “Ευθύνες περισσότερες, στόχοι υψηλότεροι, αλλά πάγιο το πρόβλημα του χώρου”

Οκτώβριος 17, 2017
evgenianom2

Σε φουλ ρυθμούς έχει μπει πλέον η προετοιμασία των ομάδων συγχρονισμένης (καλλιτεχνικής) κολύμβησης όλων των ηλικιακών κατηγοριών του πρωταθλητή ΑΝΟ Μεταμόρφωσης εν όψει των υποχρεώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η συνεργάτιδα στο τεχνικό τιμ των Σκαθαριών Ευγενία Καφετζή, που θα έχει πλέον αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς αποκτά και την ευθύνη της ΟΠΕΝ και της Νεανίδων, τονίζει στις δηλώσεις της στην ιστοσελίδα μας ότι οι ευθύνες είναι περισσότερες  και οι στόχοι ακόμα υψηλότεροι. Παράλληλα επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με την έλλειψη του απαραίτητου χώρου στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, με δεδομένο ότι φέτος θα λείπει ο Άγιος Κοσμάς.

Αναλυτικά όσα μας είπε η Ευγενία Καφετζή:

“Οι ευθύνες είναι όντως περισσότερες γιατί οι στόχοι των ομάδων μας σε όλες τις κατηγορίες είναι πολύ υψηλότεροι. Και οι προσδοκίες μας το ίδιο μεγάλες. Έχουμε να διανύσουμε μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε κάνει τον σχεδιασμό μας και ελπίζουμε να βγει σωστά στη διάρκεια των αγώνων. Έχουμε δημιουργήσει κανούργιες χορογραφίες στη μεγάλη κατηγορία και έχουμε ξεκινήσει ήδη να τις δουλεύουμε. Αρχίσαμε πιο νωρίς για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο χειμερινό πρωτάθλημα και να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Τα παιδιά, όπως βλέπετε, είναι ακόμα περισσότερα φέτος, ο όγκος του έμψυχου δυμαμικού μας συνεχώς αυξάνεται, γιατί όλοι εκτιμούν τη δουλειά που γίνεται και θέλουν να έρθουν στον ΑΝΟΜ. Έχουμε, όμως, κάποια θέματα με τον χώρο στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης. Ο κόσμος έρχεται στην πισίνα, αλλά ο χώρος προπόνησής μας παραμένει ίδιος, περιορισμένος σε δύο διαδρομές, οπότε καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο το έργο μας. Αν είχαμε τη  βοήθεια ενός ακόμα κολυμβητηρίου θα ήμασταν καλύτερα. Το ψάχνουμε. Ο Άγιος Κοσμάς μας λείπει. Εκεί είχαμε πολύ χώρο και περισσότερη ώρα μουσικής, κάτι που είναι για μας πολύ σημαντικό. Εδώ στη Μεταμόρφωση δεν το έχουμε στο βαθμό που το χρειαζόμαστε. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε μόνο μία ώρα μουσικής και επειδή ο κόσμος γύρω γύρω παραπονείται, δεν μπορούμε να μείνουμε ως αργά το βράδυ. Είναι και το θέμα του κρύου το χειμώνα, που κάνει πιο δύσκολες τις συνθήκες. Τι να κάνουμε, όμως; Με τα δεδομένα που έχουμε πορευόμαστε και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα αναζητώντας πάντα τη βελτίωση.

Ο σχεδιασμός γίνεται ανά μισάωρο και όλοι -ο καθένας με τα καθήκοντά του- προσπαθούμε να βρούμε τη λύση ως ομάδα. Οι πρώτες αγωνιστικές μας υποχρεώσεις είναι τον Ιανουάριο. Δεν είμαι μακρυά. Είναι κάτι κοντινό, γιατί αν αναλογιστούμε ότι μεσολαβούν η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας και οι διακοπές των Χριστουγέννων, αυτό το διάστημα τοων δυόμισι μηνών, περνάει πολύ γρήγορα. Εμείς έχουμε ξεκινήσει έγκαιρα, δουλεύουμε σκληρά πάνω στις καινούργιες χορογραφίες μας και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή.

Με τις υπόλοιπες συνεργάτιδες στο τεχνικό μας τιμ και πάντα υπό την επιμέλεια και επιτήρηση της τεχνικής μας συμβούλου Μαρίας Θηβαίου, θα επιδιώξουμε να διατηρήσουμε ψηλά τον ΑΝΟΜ -γιατί αυτό είναι το δυσκολότερο, να μείνεις στην κορυφή- με ποιοτικότερες εμφανίσεις”.

evgenianom1evgenianom4evgenianom3