Εκπληκτική εμφάνιση με μετάλλια και όρια πρόκρισης για τους Χειμερινούς κατηγοριών

Ιανουάριος 23, 2018
1kolanom6

Ολοένα και μεγαλύτερη πρόοδο γνωρίζει πλέον το τμήμα κολύμβησης του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που πετυχαίνει νέες διακρίσεις και βελτιώνει επιδόσεις εν όψει και των Χειμερινών αγώνων. Με αθλητές και αθλήτριες που βγάζει εδώ και λίγα χρόνια από τα σπλάχνα του και με τη σωστή και μεθοδική δουλειά που επιμελείται πλέον ο προπονητής Δημήτρης Χασιώτης.

Συγκεκριμένα, οι σημαντικές επιτυχίες των μικρών σε ηλικία Σκαθαριών ήλθαν στο κολυμβητικό μίτινγκ “2ο Τρόπαιο Παναθηναϊκού” για αγωνιστικές και προαγωνιστικές κατηγορίες κολυμβητών και κολυμβητριών, που έγινε στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου.

Το πλέον ξεχωριστό γεγονός ήταν ότι, από την αγωνιστική ομάδα, η Μαρία Παλαμιδά έπιασε τα όρια σε τρία αγωνίσματα για συμμετοχή στους Χειμερινούς και Πανελλήνιους αγώνες κατηγοριών και συγκεκριμένα Παγκορασίδων Α’. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου θα υπάρξει παρουσία σε αγώνες αγωνιστικών κατηγοριών στην κλασική κολύμβηση.

Στα προαγωνιστικά, τα Σκαθάρια κατέκτησαν τρία χάλκινα μετάλλια και είχαν ακόμη πολλά πλασαρίσματα σε 8αδες, στους πιο δύσκολους αγώνες μέχρι στιγμής για φέτος.  Ήταν ένα δυνατό τεστ εν όψε των χειμερινών αγώνων και όλοι οι κολυμβητές και κολυμβητριές μας έκαναν ατομικό ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, στους αγώνες μετείχαν. Για την αγωνιστική ομάδα: Ναταλία Αναστασίου, Θεοδώρα Αράθυμου, Αντωνία Καραγιάννη, Μαρία Παλαμιδά, Νίκος Παπαδόπουλος. Για τα προαγωνιστικά: Χριστόφορος Ζαραλίκος, Λυδία Ζούπα, Χρήστος Καλτσής, Μιχάλης Καραγιάννης, Γεωργία Κωνσταντίνου, Μαριάννα Μωραϊτη – Παπαγιάννη, Γιώργος Νακίδης, Ευγενία Χριστίνα Νακίδη, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Σταύρος Παππάς, Αγγελική Πετράκη.

Τα όρια συμμετοχής που έπιασε η Μαρία Παλαμιδά στην αγωνιστική κατηγορία Παγκορασίδων Α’ για τους Χειμερινούς και τους Πανελλήνιους αγώνες ήταν στα 50 ελεύθερο, στα 50 ύπτιο και στα 100 ύπτιο.

Τα τρία χάλκινα μετάλλια στα προαγωνιστικά κατέκτησαν: Τα δύο από αυτά η Γεωργία Κωνσταντίνου, στα 50 και 100 ύπτιο κοριτσιών 11ετών και ένα ο Μιχάλης Καραγιάννης στα 100 πρόσθιο αγοριών 10ετών (ΦΩΤΟ).

Καλά πλασαρίσματα σε οκτάδες είχαν, εξάλλου, η Γεωργία Κωνσταντίνου 4η στα 50 ελεύθερο κοριτσιών 11ετών, η Λύδια Ζούπα 5η στα 50 ύπτιο και 7η στα 100 ύπτιο κοριτσιών 9ετών, ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου 5ος στα 50 ύπτιο, 6ος στα 50 ελεύθερο και 8ος στα 100 ύπτιο αγοριών 11ετών, ο Μιχάλης Καραγιάννης 7ος στα 50 πρόσθιο αγοριών 10ετών και η Ευαγγελία Παπαδοπούλου 7η στα 50 πρόσθιο κοριτσιών 11ετών.

Ο προπονητής Δημήτρης Χασιώτης μας δήλωσε σχετικά: “Ήταν ένα δυνατό τεστ για μας εν όψει των Χειμερινών αγώνων. Όλα τα παιδιά δώσανε το 100% των δυνάμεών τους και αυτό δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει μέσα από την σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες που έχουν φέρει μέχρι στιγμής, ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις μέλλον. Επίσης, θέλω να σταθώ σε μια σημαντική μέρα για τον σύλλογό μας, με την επίτευξη ορίου για τους Χειμερινους και Πανελλήνιους αγώνες Παγκορασίδων, καθώς θα έχουμε για πρώτη φορά παρουσία. Είναι η αρχή μιας ανοδικής πορείας που μόνο μέσα από τη δουλειά θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ευχαριστώ τη Μαρία Θηβαίου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει, καθώς και όλους όσοι δουλεύουν για τον σύλλογο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα”.