Θριαμβευτικά στον θρόνο τα Σκαθάρια – Πρωταθλητής και πολυνίκης στην ΟΠΕΝ ο ΑΝΟΜ με 5 στα 5 χρυσά και 2 ασημένια

Απρίλης 1, 2018
opensyg8anom2

(Ρεπορτάζ, Δηλώσεις, Photos)

Θριαμβευτικά επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης την απόλυτη κυριαρχία του στην Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) Κολύμβησης και στην ΟΠΕΝ κατηγορία, στο αντίστοιχο Εθνικό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (1/4) το απόγευμα, με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, μετά από ένα τετραήμερο εντυπωσιακού θεάματος.

Οι βασίλισσσες του αθλήματος διατήρησαν τα σκήπτρα τους με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο και στρογγυλοκάθησαν αναπαυτικά στον θρόνο τους επιβεβαιώνοντας την επληκτική, παραγωγική, ουσιαστική και ομαδική δουλειά που γίνεται στο σύλλογο και φυσικά υπηρετεί τα μέγιστα το άθλημα, τροφοδοτώντας με τον καλύτερο τρόπο τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Τα “Σκαθάρια” του ΑΝΟΜ αναδείχθηκαν πρωταθλητές και πολυνίκες, καθώς κατέκτησαν και τα πέντε χρυσά μετάλλια στους ισάριθμους τελικούς των αγωνισμάτων της διοργάνωσης, ενώ πήραν και δύο ασημένια, σε αυτούς τους τελικούς όπου είχαν και δεύτερη συμμετοχή, ενώ φυσικά πρώτευσαν στη Γενική Βαθμολογία με 130 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, μετά την κατάκτηση των χρυσών το Σάββατο σε Κόμπο και Highlight, ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο Σόλο, με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, στο Ντουέτο με τις Ευαγγελία Πλατανιώτη – Εβελίνα Παπάζογλου, αλλά και στο Ομαδικό. Ασημένιο κατέκτησαν για τον ΑΝΟΜ η Εβελίνα Παπάζογλου στο Σόλο και οι ‘Αννα Μαρία Ταξοπούλου – Αθανασία Τσόλα (αναπλ. Γεωργία Βασιλοπούλου) στο Ντουέτο.

Τεχνική σύμβουλος και αρχιπροπονήτρια της εκπληκτικής αυτής ομάδας είναι η Μαρία Θηβαίου, άμεση συνεργάτιδα και με σημαντική συμβολή η Ευγενία Καφετζή, με τη συνεργασία και της Βάσως Καφετζή.

Το χάλκινο μετάλλιο στο Σόλο κέρδισε η Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου του ΝΟ Βουλιαγμένης και στο Ντουέτο οι Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου – Σοφία Σαραντίδη του ΝΟ Βουλιαγμένης. Το ασημένιο στο Ομαδικό πήρε ο ΝΟ Βουλιαγμένης και το χάλκινο ο ΝΟ Χανίων. Στη Γενική Βαθμολογία, δεύτερος ήταν ο ΝΟ Βουλιαγμένης με 105 β. και τρίτος ο ΚΟ Ηρακλείου με 89 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα με τις τρεις πρώτες και τις συνολικές βαθμολογίες τους μετά τους τρεις Τελικούς της Κυριακής:

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Εβελίνα Παπάζογλου – Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 87,8799 β.

2. Άννα Μαρία Ταξοπούλου – Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Γεωργία Βασιλοπούλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 83,1640 β.

3. Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου – Σοφία Σαραντίδη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) 81,1101 β.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Γεωργία Βασιλοπούλου, Ειρήνη Γιαννούλου – Βαλμά, Ηλιάνα Καμπούτση, Αικατερίνη Μανάρα, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Αθανασία Τσόλα, αναπλ. Αλεξάνδρα Κουτρομάνου, Όλγα Παπασαράντη) 84,8708 β.

2. ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Μαρία Έλλη Αλζιγκούζη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Ξανθή Μέλλου, Ελένη Παπανδρέου, Πολυξένη Σαραντίδη, Σοφία Σαραντίδη, Ιωάννα Σελετοπούλου, Ευδοκία Φάνου, αναπλ. Ευαγγελία Βηθλεέμ Θύμη, Μαρία Νεφέλη Σταμέλου) 80,8548 β.

3. ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ (Ευαγγελία Γαυγιωτάκη, Γιάννα Πέτροβα – Γκεοργκίεβα, Βιολέτα Ζουζούνη, Όλγα Κουργιαντάκη, Αθηνά Μαρία Μαρκουλάκη, Στυλιανή Μαυρομμάτη, Νικολέτα Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαδοκωνσταντάκη, αναπλ. Σελίνα Αγάπη Ανδριανού, Αναστασία Τζουβαδάκη) 77,8889 β.

ΣΟΛΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 89,2665 β.

2. Εβελίνα Παπάζογλου (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 86,1063 β.

3. Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ) 80,9624 β.

Πιο αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του Εθνικού Πρωταθλήματος (ΟΠΕΝ) Συγχρονισμένης μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το ρεπορτάζ από τους αγώνες στου Σαββάτου ΕΔΩ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Τελική):

1. ΑΝΟ Μεταμόρφωσης 130

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 105

3. ΚΟ Ηρακλείου 89

4. ΝΟΒΑ 88

5. ΝΟ Χανίων 61

6. Νηρέας Χαλανδρίου 47

7. Πανσερραϊκός 42

8. Ωρίωνας 40

9. ΣΚ Ροή 16

10. Αρίων Γλυφάδας 16

11. Ηρακλής 10

12. ΓΑΣ Βόσπορος 2

Στις απονομές, από πλευράς του Δήμου Νέας Σμύρνης ήταν ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας – ανακύκλωσης και δημοτικής συγκοινωνίας Γιώργος Κρικρής.

Οι δηλώσεις από τις πρωταγωνίστριες και τις τεχνικούς:

Μαρία Θηβαίου (Τεχνική σύμβουλος ΑΝΟΜ, ομοσπονδιακή προπονήτρια): “Καλύτερα δεν θα μπορούσε να γίνει για τον ΑΝΟΜ. Όπου συμμετείχαμε πήραμε χρυσά μετάλλια και με τη δεύτερη επιλογή μας τα ασημένια. Αυτό το αποτέλεσμα έρχεται σταθερά τα τελευταία χρόνια (δεν είναι μόνο φέτος) και καθιερώνεται. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύουμε με τον σωστό τρόπο. Ήταν πολύ κουραστικοί αγώνες, αλλά τα κορίτσια μας μέχρι και τον τελευταίο τελικό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Όλες λειτουργούν με τρομερό επαγγελματισμό, πειθαρχία και σεβασμό σε αυτό που κάνουν. Όχι μόνο αυτές που διακρίθηκαν, αλλά όλες οι κοπέλες του συλλόγου. Συγχαρητήρια σε όλες, αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στην προπονήτρια Ευγενία Καφετζή για τη συμβολή της. Εγώ είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη και περήφανη. Η ομάδα της Μεταμόρφωσης ξεχωρίζει σε όλα τα επίπεδα, που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά των αθλητριών, με τις επιδόσεις, με το προπονητικό τιμ, με την άψογη συνεργασία που υπάρχει. Όλοι είμαστε μια πολύ δεμένη αλυσίδα και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα που δεν είναι τυχαία. Και φυσικά στο ήθος, παρά τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει, καθώς λειτουργούμε πάντα με τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Πρώτα κάνουμε αθλητισμό και μετά πρωταθλητισμό. Όσον αφορά στο πρωτάθλημα της ΟΠΕΝ γενικότερα: Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι η συμμετοχή των σωματείων μεγαλώνει και στο Σόλο και στο Ντουέτο, αλλά και πολύ περισσότερο (και σημαντικότερο) με τα Ομαδικά τους, απ’ όλη την περιφέρεια. Κι όλο αυτό βοηθάει τις Εθνικές ομάδες. Όλες οι διεθνείς αθλήτριες πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμες και αυτό που τις κρατάει ετοιμοπόλεμες είναι τα εθνικά πρωταθλήματα. Έχω να πω τα καλύτερα -και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα- για τους ανθρώπους που μας φιλοξενούν στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, για να κάνουμε εδώ τα πρωταθλήματά μας με όλες τις σωατσές προδιαγραφές”.

Ευγενία Καφετζή (Προπονήτρια ΑΝΟΜ): “Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας στον ΑΝΟΜ. Έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους. Δούλεψαν σκληρά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι αυτό το πρωτάθλημα, γιατί μας βγήκε με τον καλύτερο τρόπο και με άριστο αποτέλεσμα η δουλειά που κάναμε όλον αυτόν τον καιρό. Η ομάδα είναι νεανική, πολλά παιδιά προέρχονται από την κατηγορία των Νεανίδων και αυτό με κάνει αισιόδοξη και για την κατάκτηση και του πρωταθλήματος αυτής της κατηγορίας, σε ένα μήνα. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, διότι αποδεικνύεται πως και τα νέα μας παιδιά έχουν πολύ μέλλον. Είναι η πρώτη χρονιά που εγώ δουλεύω μαζί με την ομάδα της ΟΠΕΝ (πέρυσι ήμουν στην Κορασίδων Α’) και είμαι πολύ χαρούμενη, καθώς συνεργαστήκαμε άψογα και όλα πήγαν πολύ καλά. Φάνηκε σε αυτό το πρωτάθλημα ότι όλοι οι σύλλογοι κάνουν μεγάλη προσπάθεια και όλα τα παιδιά εξελίσσονται. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και εμείς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, δεν επαναπαυόμαστε. Θεωρώ ότι έτσι βγαίνει και η καλύτερη σύνθεση για τις Εθνικές ομάδες”.

Ευαγγελία Πλατανιώτη: “Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση του αθλήματος στην Ελλάδα και θα ήταν ανεπίτρεπτο να μην είμαστε, ως ΑΝΟΜ, στην πρώτη θέση. Δεν το συζητάμε καν αυτό το θέμα. Για μας αυτός ο αγώνας ήταν ένα test event για όλους τους διεθνείς αγώνες που θα ακολουθήσουν. Το θέμα ήταν να βγουν οι χρορογραφίες όπως τις ήθελαν οι προπονήτριές μας και στην Εθνική ομάδα. Διότι ο μεγάλος μας στόχος είναι το Ευρωπαϊκό το καλοκαίρι. Επόμενος αγώνας είναι το Japan Open στην Ιαπωνία, οπότε ήταν ένα γερό τεστ για μας εδώ”.

Εβελίνα Παπάζογλου: “Έχω να πω για το σύλλογό μας ότι η ανοδική του πορεία θα συνεχιστεί. Το εγγυάται η σκληρή δουλειά καθημερινά και η τρομερή όρεξη από όλα τα παιδιά, παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα στο κολυμβητήριο του Δήμου Μεταμόρφωσης. Οι προπονήτριές μας, πάντα υπό την επιμέλεια της κυρίας Μαρίας Θηβαίου προσπαθούν για το καλύτερο και μας δίνουν το μήνυμα να συνεχίσουμε όλες με την ίδια όρεξη”.

Βλέπετε πλούσιο Φωτορεπορτάζ από τον θρίαμβο των Σκαθαριών και τις απονομές (πατώντας πάνω στις ΦΩΤΟ ανοίγουν σε μεγάλο μέγεθος):

opensyg7anom1 opensyg16anom10opensyg17anom11opensyg10anom4opensyg11anom5opensyg12anom6opensyg13anom7opensyg14anom8opensyg15anom9opensyg8anom2