Διάκριση παγκόσμιας κλάσης με ασημένιο μετάλλιο στο “Japan Open” η Πλατανιώτη (photos)

Απρίλης 27, 2018
tokio7

Με μια τεράστια επιτυχία για την ελληνική Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση ξεκίνησε την Παρασκευή (27/4) το πρωί η ελληνική συμμετοχή στο Ανοιχτό Ιαπωνικό Πρωτάθλημα (Japan Open) που γίνεται στο Τόκιο.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκτελώντας εκπληκτικά το πρόγραμμά της στον τελικό του Τεχνικού Σόλο, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο δεύτερο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε ένα από τα πιο σημαντικά μίτινγκς της σειράς των World Series της FINA.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και μέλος του ΑΝΟΜ βαθμολογήθηκε με 87,3993 βαθμούς και άφησε πίσω της σημαντικές δυνάμεις του αθλήματος και κυρίως τη φημισμένη Ιταλίδα Τσερούτι που αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο (86,3904 β.). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η επίσης φημισμένη Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 90,331.

Στη δεύτερη ημέρα των αγώνων, αύριο Σάββατο (28/4), υπάρχει η συμμετοχή του Ντουέτου μας Ευαγγελίας Πλατανιώτη – Εβελίνας Παπάζογλου στον τελικό του Τεχνικού προγράμματος, αλλά και της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στον προκριματικό του Ελεύθερου Σόλο. Την Κυριακή, το Ντουέτο μας θα μετάσχει στον προκριματικό του Ελεύθερου προγράμματος, ενώ τη Δευτέρα 30/4, τελευταία ημέρα των αγώνων, είναι ο τελικός στο Ελεύθερο Σόλο και ο τελικός στο Ελεύθερο Ντουέτο.

Μαζί με τις Πλατανιώτη και Παπάζογλου, στο Τόκιο βρίσκονται η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέτσκα και η διεθνής κριτής Ελένη Κουγιά.

Η έτερη ομοσπονδιακή προπονήτρια και τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ, αλλά και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στη FINA, η Μαρία Θηβαίου, μας δήλωσε για τη σπουδαία αυτή διάκριση: “ Είναι μια πολύ σημαντική και συνάμα ιστορική επιτυχία. Το “Japan Open” είναι μια τεράστια διοργάνωση, σαν ένα μικρό παγκόσμιο πρωτάθλημα και η ένταξή του στα World Series το καθιστά ψηλά στην παγκόσμια ιεραρχία. Κι οι αντίπαλοι της Ευαγγελίας ήταν ισχυροί. Πέρασε την Ιταλίδα (με διαφορά άνω του ενός βαθμού), η οποία στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν μπροστά της. Κάτι που ανοίγει δρόμο για τα ψηλά στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γλασκώβη. Επίσης, το επίπεδο των κριτών είναι υψηλό, όλοι κατηγορίας Α’ απ’ όλον τον κόσμο κάτι πόυ σημαίνει ότι η διάκριση αποκτά μεγαλύτερη αξία και βαρύτητα. Ανοίγει ο δρόμος και για το Ντουέτο μας, που ελπίζω ότι θα φέρει ανάλογη επιτυχία. Επιτέλους, έρχεται η δικαίωση γι αυτό το άθλημα στην Ελλάδα. Εκτός από μαζικότητα, τώρα κάνει και τη διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται ένα άλμα από την Ελλάδα παγκοσμίως σε ένα άθλημα που είναι παραδοσιακό και στο οποίο δύσκολα αλλάζουν οι καταστάσεις. Συγχαρητήρια στην αθλήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη και σε όλο το τιμ πόυ είναι στο Τόκιο, στην Εβελίνα Παπάζογλου, στην Ναταλία Τσερνέτσκα, στην Ελένη Κουγιά. Η σωστή, μεθοδική και ομαδική δουλειά φέρνει αποτελέσματα”. Και συμπληρώνει για τον σύλλογό μας: “Φυσικά, είναι μεγάλη τιμή και για τον ΑΝΟΜ, καθώς η αθλήτρια (όπως και ολόκληρο το Ντουέτο) αποτελεί διακεκριμένο μέλος του συλλόγου μας”.

Μπορείτε να δείτε πλούσιο Φωτορεπορτάζ (πατώντας πάνω στις φωτο ανοίγουν σε μεγάλο μέγεθος):

tokio2tokio6tokio3tokio1tokio5tokio4