Θρίαμβος του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και στο Κορασίδων Β’ – Πρωταθλητής και πολυνίκης με 4 στα 4 χρυσά

Ιούλιος 8, 2018
chaidaponanomar1

Με θρίαμβο και απόλυτη κυριαρχία του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, που αναδείχθηκε και σε αυτούς τους αγώνες πρωταθλητής και πολυνίκης, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (8/7) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Κορασίδων Β’, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου, διοργάνωση με την οποία γράφτηκε το φινάλε των φετινών πρωταθλημάτων όλων των ηλικιακών κατηγοριών του αθλήματος.

Τα Σκαθάρια του ΑΝΟΜ πρώτευσαν στη Γενική Βαθμολογία Συλλόγων με 98 βαθμούς, ενώ κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια και στους τέσσερις τελικούς του πρωταθλήματος, καθώς μετά την κατάκτηση του χρυσού στο Κόμπο το Σάββατο, ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου την Κυριακή στο Ντουέτο, στο Ομαδικό και στο Σόλο.

Με τον νέο αυτό θρίαμβο τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης έκαναν το απόλυτο σε όλα τα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών και της ΟΠΕΝ τη φετινή σεζόν και επιβεβαίωσαν με τον πιο εμφατικό τρόπο την κυριαρχία του συλλόγου στο άθλημα.

Στον τελικό του Ντουέτου, λοιπόν, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Αικατερίνη Μανασάκη, Ζαφειρία Μουρατίδη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης με 70,0000 β. Το χρυσό στο Ομαδικό πήραν τα κορίτσια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης και συγκεκριμένα οι Σωτηρία Γκανά, Αποστολία Δούνια, Αικατερίνη Μανασάκη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Βαϊα Παπαγιαννάκη, Ιωάννα Σακέλλη με 66,1926 β. Η Αικατερίνη Μανασάκη του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, εξάλλου, κατέκτησε το χρυσό στο Σόλο με 70,9667 β.

Τα Σκαθάρια του ΑΝΟΜ είχαν κι άλλα καλά πλασαρίσματα στους τελικούς, καθώς στον Τελικό του Σόλο η Ζαφειρία Μουρατίδη ήταν 5η με 66,0791 β., ενώ στο Ντουέτο οι Βαϊα Παπαγιαννάκη / Ιωάννα Σακέλλη ήταν 7ες με 62,8203 β.

Υπεύθυνη συνεργάτης του τεχνικού τιμ για τη συγκεκριμένη πρωταθλήτρια ομάδα, την Κορασίδων Β’, είναι η Αγγελική Παπάζογλου, υπό την επιμέλεια της τεχνικής συμβούλου Μαρίας Θηβαίου. Για τις αγωνιστικές 4άδες υπεύθυνη είναι η Αναστασία Ταξοπούλου.

Τη 2η θέση στη Γενική Βαθμολογία πήρε ο ΚΟΗ με 79 β. και την 3η ο Πανσερραϊκός με 75 (4ος ο ΝΟ Χανίων, 5ος ο Ωρίωνας).

Τα αποτελέσματα με τις τρεις πρώτες θέσεις στους Τελικούς της Κυριακής:

ΝΤΟΥΕΤΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Αικατερίνη Μανασάκη – Ζαφειρία Μουρατίδη (ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ) 70,0000 β.

2. Αντωνία Ντουρουντάκη – Αγγελική Τζατζιμάκη, αναπλ. Ηλιάνα Μήτση (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ) 68,1667 β.

3. Ευαγγελία Κεφαλούκου, Γλυκερία Ταραζά, αναπλ. Σοφία Σφακιανάκη (ΩΡΙΩΝΑΣ) 65,7333 β.

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. ΑΝΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ (Σωτηρία Γκανά, Αποστολία Δούνια, Αικατερίνη Μανασάκη, Ζαφειρία Μουρατίδη, Βαϊα Παπαγιαννάκη, Ιωάννα Σακέλλη) 66,1926 β.

2. ΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Μαρίνα Βάγκε, Εβελίνα Κατσουνάκη, Άρτεμις Κουτράκη, Ελένη Κουτράκη, Αικατερίνη Κώτη, Άρτεμις Ξημέρη, Ελένη Ρουβάκη, Μελίνα Σκευάκη, αναπλ. Ευαγγελία Βαρδιαμπάση, Ναυσικά Ιοκάστη Κώτη) 64,3933 β.

3. Πανσερραϊκός (Θάλεια Δάμπαλη, Ελεονώρα Καραμανίδου, Εστέλλα Καραμανίδου, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθανασία Μάγειρα, Μαρία Τρεβλοπούλου, Ευδοκία Ειρήνη Φλαμούρη, Αννέτα Ψάρρα, αναπλ. Θέκλα Οικονομοπούλου, Κωνσταντίνα Σαββοπούλου) 64,3781 β.

ΣΟΛΟ ΤΕΛΙΚΟΣ:

1. Αικατερίνη Μανασάκη (ΑΝΟ Μεταμόρφωσης) 70,9667 β.

2. Γλυκερία Ταραζά (Ωρίωνας) 69,5000 β.

3. Αγγελική Τζατζιμάκη (ΝΟ Χανίων) 67,0000 β.

Μπορείτε να δείτε ακόμα πιο αναλυτικά όλη τη λίστα με τα αποτελέσματα των τριών τελικών της Κυριακής, αλλά και την αναλυτική Γενική Βαθμολογία συλλόγων στα αρχεία δίπλα στις φωτο παρακάτω (πατώντας πάνω ανοίγουν σε μεγάλο μέγεθος). (Το Ρεπορτάζ και τα αποτελέσματα του Σαββάτου ΕΔΩ).

Την απονομή στον πρωταθλητή και πολυνίκη σύλλογο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και έφορος καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης Μαρία Παρασκευοπούλου και το τρόπαιο παρέλαβε η Χαρά Αδρακτά.

Η Αγγελική Παπάζογλου μας δήλωσε: “Ήταν μια αρκετά δύσκολη και απαιτητική χρονιά, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβα την αγωνιστική κατηγορία. Όλα πήγαν καλά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν σύλλογος με τον χώρο προπόνησης στην πισίνα της Μεταμόρφωσης και τη χρήση της μουσικής. Στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, τα παιδιά είναι δύσκολο να επιδείξουν την απαραίτητη προσήλωση και πειθαρχία που απαιτεί ο πρωταθλητισμός, ωστόσο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό από την αρχή της χρονιάς, πράγμα που φαίνεται από τα αποτελέσματά τους. Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο δείχνοντας τη σωστή, μεθοδική και ομαδική δουλειά που γίνεται στον σύλλογό μας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κ. Μαρία Θηβαίου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που έδειξε στο πρόσωπό μου από την πρώτη στιγμή, καθώς και τις συνεργάτιδές μου Ευγενία και Βάσω Καφετζή και Αναστασία Ταξοπούλου, για την άψογη συνεργασία όλη τη χρονιά. Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και καλές διακοπές”.

Μετά το τέλος των αγωνισμάτων έγινε και το τεστ για την Εθνική ομάδα.

Βλέπετε επίσης πλούσιο φωτορεπορτάζ από τις απονομές και τις αγωνιστικές διακρίσεις των Σκαθαριών τους αγώνες, στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

chaidaponanom3chaidaponanomomad1chaidanomaponpol1chaidanomapon3chaidaponanom2chaidaponanom4chaidaponanomsol1chaidaponduetanom1 chaidaponsol1chaidaponduet1chaidanomduet1chaidanomsol1chaidanomsolman1chaidarib7chaidarib8chaidarib9chaidarib10chaidarib5chaidarib6chaidarib4