Πέτρος Βλαντής: “Αποκτούν εμπειρίες, δίνουν ελπιδοφόρα μηνύματα τα παιδιά μας, που αυξάνονται”

Οκτώβριος 5, 2018
skathariapolo4

Κάνει τον απολογισμό της περασμένης σεζόν, ενώ μας αναλύει τα σχέδια, τους στόχους και τις εκτιμήσεις του εν όψει των υποχρεώσεων της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο υπεύθυνος προπονητής του τμήματος υδατοσφαίρισης του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης Πέτρος Βλαντής. Στις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας τονίζει την απόκτηση εμπειριών για τα Σκαθάρια, την πρόοδό τους, τη αύξηση του αριθμού παιδιών στις ακαδημίες και το γεγονός ότι ο ΑΝΟΜ θα μετάσχει σε όλα σχεδόν τα ηλικιακά πρωταθλήματα αγοριών. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

“Να ξεκινήσω με την προηγούμενη σεζόν, στην οποία μετείχαμε πρώτη φορά στα ηλικιακά πρωταθλήματα μετά το νέο ξεκίνημα του συλλόγου στο άθλημα (που έγινε πριν από δύο χρόνια). Μια συμμετοχή που ήταν αρκετά ελπιδοφόρα, διότι καταφέραμε να περάσουμε στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος των Παίδων. Με το ανδρικό δεν τα καταφέραμε τόσο καλά όσο θα ήθελα, γιατί μας έλειπε η εμπειρία, κάτι το οποίο θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε στην πορεία.

Η νέα σεζόν ξεκίνησε αρκετά φιλόδοξα και με όρεξη, αλλά και ακόμα περισσότερες ελπίδες για πρόοδο, γιατί έχουν αυξηθεί αρκετά οι ακαδημίες μας, σε σχέση με πέρυσι και με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον έχει αρχίσει να ακούγεται το όνομα του συλλόγου, με αποτέλεσμα να προσελκύσουμε και παιδιά από άλλους συλλόγους, τα οποία έρχονται ως μεταγραφές. Σε κάποιες ηλικιακές κατηγορίες δεν έχουμε τον αριθμό των παιδιών που θα μπορούσαμε ή που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά κοιτάμε και συμπληρώνουμε με νεότερους, που πρέπει να παίρνουν κι αυτοί εμπειρίες για να εξελίσσονται για τα επόμενα χρόνια.

Φέτος έχουμε σκοπό να κατέβουμε σε όλα σχεδόν τα ηλικιακά πρωταθλήματα, δηλαδή στο εφηβικό, στο παιδικό και στο μίνι παίδων και να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Διότι, ούτως ή άλλως, όπως είπα και πριν, έχει κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην υδατοσφαίριση ο σύλλογος, οπότε είναι κάτι που το χτίζουμε από το μηδέν πάλι.

Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει, με τις προπονήσεις μας, εδώ και περίπου ένα μήνα. Στις αρχές Νοεμβρίου θα πάρουμε μέρος και στο πρώτο μας τουρνουά, αυτό της Λαμίας, για να δούμε τη δυναμικότητά μας στην ηλικία των Παίδων και να πάρουμε εμπειρίες. Θα πάρουμε μαζί μας κάποια από τα καινούργια παιδιά, ώστε να αποκτήσουν κάποιες σημαντικές παραστάσεις. Και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται καλύτερα, ώστε να έχουμε μια πιο διακεκριμένη παρουσία στο πρωτάθλημα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Όσον αφορά στην ανδρική ομάδα, η πορεία θα το δείξει. Έχουν μείνει τα παιδιά που ήταν και πέρυσι. Είναι νωρίς πάντως να μιλήσουμε για το ανδρικό, γιατί παίζουμε το καλοκαίρι τη Γ΄Εθνική (Ιούνιο την πρώτη φάση). Παρόλα αυτά θεωρώ ότι θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας σύντομα και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε εν όψει της νέας σεζόν. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στην προσπάθεια την περσινή”. Και συμπληρώνει: “Γίνεται μια εκπληκτική και μεθοδική δουλειά γενικότερα στον σύλλογό μας και ευχαριστώ τη διοίκηση και ειδικότερα την κ. Μαρία Θηβαίου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη”.

Ο Πέτρος Βλαντής καταλήγει ως εξής: “Ως τμήμα πόλο, εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα με τον χώρο προετοιμασίας, γιατί οι ώρες των δικών μας προπονήσεων στο κολυμβητληριο της Μεταμόρφωσης είναι αργά. Το ρυθμίζουμε μια χαρά και με τα κορίτσια της συγχρονισμένης. Δυσκολία, όμως, υπάρχει στα φιλικά παιχνίδια με άλλες ομάδες, καθώς δεν μπορούμε να διοργανώσουμε φιλικά διότι έχει βάλει κάποια χρέωση ο Δήμος η οποία είναι απαγορευτική κα ιγια μένα δεν θα έπρεπε να υφίσταται”.