Διεθνής αναγνώριση η τοποθέτηση της Μαρίας Θηβαίου ως Διαιτητή στο Παγκόσμιο του 2019 στην Κορέα

Δεκέμβριος 22, 2018
thivaiou9 (2)

Μια σπουδαία διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο προέκυψε για την ελληνική Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση στη συνεδρίαση των υπευθύνων του αθλήματος στο μπιρό της FINA, που έγινε στην πόλη Χανκζού της Κίνας, στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κολύμβησης 25άρας πισίνας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι Διαιτητής των αγώνων Συγχρονισμένης κολύμβησης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Ιούλιο του 2019 (12-28) στην πόλη Gwangju (Γκουαντζού) της Νότιας Κορέας θα είναι η Μαρία Θηβαίου, μέλος της Τεχνικής Επιτροπής του αθλήματος στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA), Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή (LEN), ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ελλάδας, Διεθνής Κριτής και τεχνική σύμβουλος του ΑΝΟΜ. Πρόκειται φυσικά για μια τεράστια αναγνώριση στο πρόσωπό της και στην ελληνική Συγχρονισμένη κολύμβηση, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος ορίστηκε Ελληνίδα διαιτητής σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναγνωρίζεται σε βάθος η προσπάθεια της Μαρίας Θηβαίου σε διεθνές επίπεδο και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά οι πρωτοβουλίες της για την οργάνωση αγώνων παγκοσμίου βεληνεκούς στον ελλαδικό χώρο, σε συνδυασμό με τα σταθερά ανοδικά αγωνιστικά αποτελέσματα που φέρνει το άθλημα. Έτσι η Ελλάδα χαίρει, πλέον, το σεβασμό που της αναλογεί.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να ενισχύσει περισσότερο την πιθανότητα για παρουσία και Έλληνα Διεθνή Κριτή στο συγκεκριμένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάτι που θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ελληνική παρουσία.

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε η πρόταση που έγινε από καταξιωμένες αθλήτριες με μετάλλια σε κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις να ενταχθούν στην ομάδα μας και να βοηθήσουνε στην πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των αρμοδίων, εξάλλου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη FINA, η Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) κολύμβηση κατακτά την πρώτη θέση ανάμεσα στα αθλήματα της πισίνας με τους περισσότερους θεατές στο κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

“Με τη διοργάνωση του δικού μας “Hellas Beetles Cup FINA Artistic Swimming World Series” να κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη”, μας λέει η κυρία Θηβαίου και συμπληρώνει:

“Εξίσου ελπιδοφόρα μηνύματα έρχονται και για τις αθλήτριές μας, οι οποίες έχουν σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο, κατ’ αρχάς σε προσωπικό επίπεδο η καθεμία, αλλά και σε ομαδικό, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που η ομάδα δουλεύει μαζί. Ας μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα, πέρα από το αθλητικό δυναμικό, πλαισιώνεται από νέους  συνεργάτες οι οποίοι ήδη έχουν αλλάξει το ύφος και την πορεία της ομάδας προς το καλύτερο.

Εύχομαι υγεία σε όλους, πολλές επιτυχίες στην ομάδα και στους συνεργάτες μου, με αγάπη και ευτυχία”.

thivaiou4thivaiou9