Λαμπρή βραδιά για τον Υγρό Στίβο στα KOE AWARDS (photos)

10 Μαρτίου, 2016

ΦΩΤΟ: Μια από τις βραβευόμενες ομάδες ήταν και η Εθνική μας ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης των πολλών διακρίσεων

Σε μια λαμπρή εκδήλωση-γιορτή για τον Υγρό Στίβο, τα KOE AWARDS 2015, πραγματοποιήθηκαν απόψε οι βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, μαζί με τους προπονητές τους, που ξεχώρισαν στις διοργανώσεις των έξι αθλημάτων της ΚΟΕ.

Η σπουδαία βραδιά, που πλέον «είναι στη μοίρα» της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να διοργανώνει, όπως δήλωσε και ο πρόεδρός της κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και τιμήθηκαν σε αυτή 149 αθλητές και αθλήτριες και 53 προπονητές.

Την όμορφη εκδήλωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΕ και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο, ο Υπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης, Ελένη Αυλωνίτου, ο πολίστας που έλαβε μέρος σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες και Βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Τάσος Δημοσχάκης,  η πρώην Υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, Σωτήρης Τριανταφύλλου, η Ολυμπιονίκης στο Στίβο, Πηγή Δεβετζή, η διεθνής πολίστρια και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, η οποία επιπλέον τιμήθηκε, Βούλα Κοζομπόλη, η Γενική Γραμματέας και Ολυμπιονίκης της Πάλης Βούλα Ζυγούρη, ο Πρόεδρος της Εθνικής προολυμπιακής προετοιμασίας και μέλος της ΕΟΕ, Γιάννης Βασιλειάδης, η Γωγώ Φυρίγου, που υπηρετεί το άθλημα των καταδύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι μέλος της τεχνικής επιτροπής καταδύσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ο Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Πάντζας και ο Τμηματάρχης Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, Γιώργος Μαργιολάκης.

awards161

ΦΩΤΟ: Πλήθος κόσμου από το χώρο του Υγρού Στίβου έδωσε το «παρών» στην σπουδαία εκδήλωση «KOE AWARDS 2015»

Οι αθλητές και οι προπονητές που τιμήθηκαν, χάρισαν σπουδαίες στιγμές στην χώρα μας στα εξής αθλήματα:

1. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Γκολομέεβ, Δράκου (Τελικοί, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Βαζαίος (Χάλκινο μετάλλιο και τελικοί Ευρωπαϊκό 25άρας, Νετάνια)

*Δημητρίου, Λέμπλ (μετάλλια, τελικοί), Σοφιανίδης, Κυνηγάκης, Μερετσόλιας, Σαχά (τελικοί, Ευρωπαϊκοί Αγώνες, Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Μεσογειακού Κυπέλλου, Αλεξανδρούπολη,  (9 Μετάλλια)

*Εθνικές Ομάδες Πολυεθνών Συναντήσεων, Ισραήλ και Πορτογαλία, (32 Μετάλλια)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 27

Σύνολο Προπονητών: 21

2. ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

*Εθνική Ομάδα Ανδρών (Χάλκινο μετάλλιο, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Εθνική Ομάδα Γυναικών (6η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν)

*Εθνική Ομάδα Νέων ανδρών (4η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Αλμάτι και Χάλκινο μετάλλιο, Μεσογειακό Κύπελλο Μάλτα)

*Εθνική Ομάδα Νέων γυναικών (5η θέση, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βόλος)

*Εθνική Ομάδα Εφήβων (Χάλκινο μετάλλιο, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Νεανίδων (Χάλκινο μετάλλιο, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 65

Σύνολο Προπονητών/τριών: 8

3. OPEN WATER

*Αραούζου (ασημένιο μετάλλιο, δύο 8ες θέσεις), Γιαννιώτης (χάλκινο μετάλλιο, 8η θέση), Φωκαϊδης (8η θέση), Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν

*Αρνιακός (χάλκινο μετάλλιο Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες), Νέγρης (5η θέση), Χατζηγεωργίου (6η θέση) Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων

Σύνολο Αθλητών/τριών: 5

Σύνολο προπονητών: 1

4. ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Εθνική Ομάδα Γυναικών (7 τελικοί, Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καζάν   – χρυσό και χάλκινο μετάλλιο, τελικοί Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ολλανδία)

*Εθνική Ομάδα Νεανίδων (4 τελικοί, Ευρωπαϊκοί Αγώνες Μπακού)

*Εθνική Ομάδα Κορασίδων (1 ασημένιο, 3 χάλκινα μετάλλια, Μεσογειακό Κύπελλο Όστια)

Σύνολο Αθλητριών: 22

Σύνολο Προπονητριών/ών: 4

5.ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

*Εθνική Ομάδα Νέων (Τελικός Ευρωπαϊκό Νέων Ρωσία, 5 μετάλλια στο Μεσογειακό Κύπελλο Κοζέντσα)

Σύνολο Αθλητών: 4

Σύνολο Προπονητών/τριών: 3

6. ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

*Εθνική Ομάδα Ανδρών – Γυναικών (χρυσό και αργυρό μετάλλιο Χριστοφορίδης, τελικοί Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γιαντάι – 8 μετάλλια Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες Πεσκάρα)

*Εθνική Ομάδα Νέων – Νεανίδων (10 μετάλλια και τελικοί, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βελιγράδι)

Σύνολο Αθλητών/τριών: 21

Σύνολο Προπονητών/τριών: 16

7. MASTERS

*Στην Κολύμβηση: Γεωργία Χατζηγεωργίου (4 μετάλλια), Βασιλική Κουβέλη (2 μετάλλια)

*Στις Καταδύσεις: Βαγγέλης Τζιβόπουλος και Ηρακλής Σακκαλής (4 μετάλλια)

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Η ΚΟΕ τίμησε επίσης για την προσφορά τους:

*Την γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και του Σούπερ Καπ

*Την Πρόεδρο του ΣΕΟ και πρώην διεθνή πολίστρια Βούλα Κοζομπόλη

*Τους παλιούς παράγοντες των Αθλημάτων της, Αιμίλιο Φυρίγο, Δημήτρη Κακαλίκα και Μιχάλη Σπαγουλάκη

*Τους αποχωρήσαντες πρώην διεθνείς διαιτητές υδατοσφαίρισης, Νίκο Βασιλείου, Μιχάλη Σκαλοχωρίτη και Νίκο Σταυρόπουλο

*Τον δημοσιογράφο Νίκο Κωνσταντόπουλο

*Το νέο χορηγό της Ομοσπονδίας, NOXZEMA

Σημαντικές δηλώσεις:

Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Πρόεδρος ΚΟΕ: «Είναι η τρίτη χρονιά που η ΚΟΕ πραγματοποιεί τα KOE AWARDS. Είναι στη μοίρα μας να βραβεύουμε τους καλύτερους αθλητές και τους καλύτερους προπονητές της χρονιάς. Φέτος έχουμε την χαρά και την τιμή να τιμούμε 148 αθλητές και αθλήτριες, 53 προπονητές, οι οποίοι μας έφεραν 93 μετάλλια, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτά τα 40 μετάλλια των Βαλκανικών Αγώνων. Τα 93 αυτά μετάλλια προέρχονται από Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Μεσογειακούς Αγώνες και Πολυεθνείς συναντήσεις. Η σημερινή γιορτή, λοιπόν, είναι η μόνη ανταμοιβή, η αναγνώριση για όλα αυτά τα παιδιά και όλους αυτούς τους επαγγελματίες προπονητές. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτή την εκδήλωση, βρισκόμαστε δε 5 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και εκεί η ΚΟΕ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μέχρι τώρα περίπου 60 αθλητές και αθλήτριες, 28 εκ των οποίων προέρχονται από τα αθλήματα της ΚΟΕ, δηλαδή περίπου το 50 τοις εκατό. Θεωρώ ότι αυτή η γιορτή δίνει ένα κουράγιο και μια    ηθική επιβράβευση σε αυτά τα παιδιά και τους προπονητές, λίγο πριν την κορυφαία διοργάνωση, τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και φυσικά όλα αυτά γίνονται τη στιγμή που η Ελλάδα κάθε μέρα δίνει και λιγότερες παροχές στους μεγάλους πρωταγωνιστές του ελληνικού αθλητισμού. Σήμερα βρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας από τους οποίους ζητάμε να αγαπούν περισσότερο τον αθλητισμό και τους πρωταγωνιστές του. Ο αθλητισμός είναι αυτός που δίνει διεθνές κύρος, αξιοπρέπεια, διαφήμιση στη χώρα. Είναι η κορωνίδα και χρειάζεται περισσότερη αγάπη για αυτά τα παιδιά και τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα τους».

diatheso1

ΦΩΤΟ: Ως “ηθική επιβράβευση” για τους αθλητές και τους προπονητές χαρακτήρισε την αποψινή εκδήλωση KOE AWARDS ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Σταύρος Κοντονής, Υπουργός Αθλητισμού: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο για τα καλά του λόγια. Είναι μεγάλη χαρά να είμαι μαζί σας. Είναι όμως και ανάγκη να βρίσκομαι κοντά σας. Εύχομαι πως όλα θα πάνε καλά για εσάς τους πρωταγωνιστές του υγρού στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρω πως μετά από 3 χρόνια ξαναδώσαμε στον υγρό στίβο και την Κολυμβητική Ομοσπονδία τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αυτό ήταν και είναι το καθήκον μας. Επίσης, θα ήθελα να πω ότι έχουμε λάβει μήνυμα από την ΚΟΕ για να στηρίξουμε την επαναλειτουργία δύο κολυμβητηρίων, της Ναυπάκτου και των Χανίων. Έχουμε στείλει κλιμάκια για βοήθεια και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε σύντομα. Επιπλέον, από φέτος πιλοτικά εφαρμόζουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα αποφύγουμε πιθανούς πνιγμούς αλλά και θα βγουν  νέοι σπουδαίοι κολυμβητές. Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι ότι ικανοποιήθηκε το αίτημα της ΚΟΕ για την απονομή προνομίων στα παιδιά που πήραν μετάλλιο στους Αγώνες που έγιναν στο Μπακού το 2015, όπου η Ελλάδα κατέκτησε 2 μετάλλια. Η απονομή αυτή των προνομίων  αποτελεί αίσθημα δικαιοσύνης και ευθύνης για εμάς και την ελληνική πολιτεία (Στο σημείο αυτό ο Υπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλο τον κόσμο). Επίσης, είμαστε έτοιμοι να εναρμονίσουμε το νομοσχέδιό μας με τους κανονισμούς της WADA και ενισχύσαμε για αυτό οικονομικά τον ΕΣΚΑΝ. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι το καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά θα είχε αποκατασταθεί και θα είχε γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά δυστυχώς πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μας ένας δεύτερος έλεγχος των ορκωτών λογιστών και, ενώ στο πρώτο έλεγχο υπήρχε έλλειμμα 800.000 ευρώ, στον δεύτερο το έλλειμμα φτάνει τα 1.790.000 ευρώ, και αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερήσαμε. Μιλάμε για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δυστυχώς. Αυτά είναι χρήματα δικά σας, χρήματα των Ελλήνων πολιτών, των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε και θα υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας».

736929

ΦΩΤΟ: Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος μαζί με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο και τον Υπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή

Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής: «Συγχαρητήρια σε όσους έχουν καταστήσει τον υγρό στίβο την νούμερο ένα δύναμη στην Ελλάδα και στον ελληνικό αθλητισμό. Συγχαρητήρια για όλες τις προκρίσεις που έχουν πάρει μέχρι τώρα οι αθλητές μας για το Ρίο της Βραζιλίας. Κύριε πρόεδρε (Δημήτρης Διαθεσόπουλος) να είστε βέβαιος ότι θα υπάρξουν και άλλες προκρίσεις. Περιμένουμε προκρίσεις από το γυναικείο πόλο και από άλλους κολυμβητές μας. Συγχαρητήρια επίσης σε όσους εργάζονται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τους έχουν οδηγήσει σε αυτές τις επιτυχίες. Τα περσινά μετάλλια στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν αποτελούν κίνητρο για τα αγόρια και τα κορίτσια μας».

Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας: «Κάθε χρόνο η Κολυμβητική Ομοσπονδία μας εκπλήσσει ευχάριστα. Συγχαρητήρια στην ΚΟΕ για τα επιτεύγματά της. Συγχαίρω επίσης τους αθλητές, τους προπονητές αλλά και τους γονείς που στηρίζουν αυτά τα παιδιά. ‘Ήδη η ΚΟΕ δίνει, μέχρι στιγμής, 26 μέλη της στην Ολυμπιακή ελληνική αποστολή του Ρίο της Βραζιλίας και εύχομαι η Εθνική ομάδα γυναικών στο πόλο να πάει και αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο ο αριθμός. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να σηκώσει την σημαία της ψηλά, μέσα σε αυτή την πολύ μεγάλη κρίση που διανύουμε».

Σπύρος Γιαννιώτης, Παγκόσμιος πρωταθλητής OPEN WATER: «Η χρονιά που έρχεται είναι πολύ μεγάλη για εμένα. Σίγουρα το Ρίο πλέον σχεδόν έχει φτάσει και εκεί επιθυμώ να διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό, στην τελευταία κούρσα της καριέρας μου. Μετά τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα ολοκληρώσω την αγωνιστική καριέρα μου και για αυτό και θέλω να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει έως τότε. Δεν θα πάω με χαλαρότητα στην Ολυμπιάδα, καθώς έχω έναν πολύ μεγάλο στόχο τον οποίο θέλω και ελπίζω πως θα πετύχω».

736938

ΦΩΤΟ: Γιώργος Αρνιακός, Σπύρος Γιαννιώτης και Κέλλυ Αραούζου τιμήθηκαν, μαζί με τον προπονητή τους, Νίκο Γέμελο

Χρήστος Αφρουδάκης, αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Ανδρών: «Μεγάλη χρονιά το 2015 για το άθλημα της υδατοσφαίρισης, καθώς κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα προκριθήκαμε απευθείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το διττό αυτό αποτέλεσμα συνιστά τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του αθλήματος κατά την προσωπική μου άποψη. Λίγους μήνες αργότερα, στο Βελιγράδι, δείξαμε πως δεν ήταν μια «φωτοβολίδα» η επιτυχία μας στο Καζάν. Τώρα βέβαια έχουμε όλες τις βάσεις για να διεκδικήσουμε κάτι καλό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, κάτι τελείως διαφορετικό. Μακάρι να έχουμε υγεία, να είμαστε ικανοί αλλά και τυχεροί ώστε να φτάσουμε εκεί όπου δεν κατάφερε να φτάσει το 2004 η μεγάλη ομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Είναι κάτι που το θέλουμε όλοι μας».

1.1and

ΦΩΤΟ: Tην τιμητική της είχε και η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν πέρυσι 

Φιλιώ Μανωλιουδάκη, υδατοσφαιρίστρια Ολυμπιακού: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που μας βραβεύει η ΚΟΕ. Είναι μια γιορτή η σημερινή μέρα για όλο τον υγρό στίβο. Αποδεικνύεται το πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει. Μεγάλος στόχος της Εθνικής ομάδας είναι να προκριθεί στην Ολυμπιάδα και εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

osfpgyn

ΦΩΤΟ: H γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος και Ευρώπης πέρυσι, μαζί με τον προπονητή, Χάρη Παυλίδη

Μαρία Θηβαίου, Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Συγχρονισμένης Κολύμβησης: «Πέρσι το 2015 παρά το γεγονός ότι για προσωπικούς λόγους ήμουν απούσα είμαι πολύ ικανοποιημένη γιατί διατηρήθηκε το επίπεδο και η δουλειά που είχαμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος το 2016 ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και αυτό αφορά βέβαια την πρόσφατη πρόκριση των κοριτσιών μας στην Ολυμπιάδα του Ρίο στη Βραζιλία. Δεν είναι μόνο όμως η πρόκριση, είναι και η συνολική παρουσία τους, η υψηλή βαθμολογία τους, η ικανοποίηση που πήραμε και τα συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο που διέπει τον χώρο της συγχρονισμένης κολύμβησης στο εξωτερικό. Το 2016 είναι μια κρίσιμη χρονιά, μια οριακή χρονιά, ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, όχι μόνο η παρουσία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και σε όλες τις κατηγορίες. Πιστεύω ότι το τμήμα της συγχρονισμένης κολύμβησης είναι πολύ ενωμένο και πολύ ποιοτικό . Είμαι αισιόδοξη ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Χρήστος Χριστοφορίδης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τεχνικής Κολύμβησης: «Είναι μεγάλη τιμή που είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Μετράει για κάθε αθλητή να ανταμείβονται οι προσπάθειες του. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε για ότι καλύτερο. Αυτός είναι ο στόχος μας».

texniki

ΦΩΤΟ: Η Εθνική ομάδα της Τεχνικής Κολύμβησης των πολλών διακρίσεων σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και Παράκτιους Αγώνες που βραβεύτηκε από τον Ισίδωρο Κούβελο

Αιμίλιος Φυρίγος, πρώην Έφορος Καταδύσεων της ΚΟΕ: «Κάποια στιγμή θεώρησα ότι ξεχάστηκα. Όμως, τελικώς φάνηκε ότι δεν με είχαν ξεχάσει και σήμερα τιμώμαι για τα 35 χρόνια ενεργούς παρουσίας στο άθλημα των καταδύσεων, κάτι που με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα. Ωστόσο, εξακολουθώ να είμαι λυπημένος για το γεγονός ότι, παρά το γεγονός πως δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προκριθούμε στο Ρίο, εντούτοις δεν τα καταφέραμε. Μετά το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που κατακτήσαμε το 2004, το άθλημα έχει εγκαταλειφθεί. Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε πλέον και θα μπορούσα να πω πως αυτή τη στιγμή το άθλημα των καταδύσεων χρειάζεται κάποιον πολύ παθιασμένο ώστε να συνεχίσει να στέκεται όρθιο».

Ηλίας Ξιάρχος, Ταμίας Δ.Σ ΚΟΕ και Έφορος Καταδύσεων και Συγχρονισμένης Κολύμβησης: «Είναι μεγάλη μας χαρά η σημερινή βράβευση και θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες στο μέλλον. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας ο αθλητισμός είναι αυτό που μας δίνει χαρά αυτό που αναζωογονεί του Έλληνες  για το μέλλον των αθλημάτων μας. Πιστεύω ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν  όσον αφορά τα αθλήματα της τεχνικής και συγχρονισμένης κολύμβησης. Ο Υγρός στίβος είχε επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές μας προσπαθούν καθημερινά μέσα από αντίξοες συνθήκες να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Κελλυ Αραούζου, Παγκόσμια πρωταθλήτρια OPEN WATER:«Το βραβείο αυτό είναι μια επιβράβευση για τον κόπο που κάναμε την περσινή χρονιά και είμαστε πολύ χαρούμενοι που η ΚΟΕ μας τιμά με αυτόν το τρόπο. Στοχεύουμε σε κάθε μετάλλιο, ειδικά όταν πρόκειται για κάποια διάκριση. Το μετάλλιο το έχουμε πάντα στο μυαλό μας».

Νίκος Γέμελος, ομοσπονδιακός προπονητής Kολύμβησης και OPEN WATER: «Είναι μία οικογενειακή βράβευση, μια οικογενειακή γιορτή. Τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε και βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες αφού διανύουμε μια Ολυμπιακή χρονιά».

Άκης Οικονόμου, προπονητής του κολυμβητή Κριστιάν Γκολομέεβ: «Είναι μια επιβράβευση και για τους δύο μας (Κριστιάν Γκολομέεβ) . Η Ομοσπονδία μας βραβεύει για τις επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς. Ελπίζουμε να έχουμε ξανά ανάλογες επιτυχίες για να ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση του χρόνου και να βραβευτούμε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία».

Δημήτρης Καραβαρίτης, ομοσπονδιακός προπονητής Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Εφήβων: «Είναι μία ετήσια εκδήλωση της ΚΟΕ που βραβεύει τους κορυφαίους αθλητές την χρονιά που πέρασε. Η Εθνική ομάδα εφήβων κατέκτησε ένα μετάλλιο στο Μπακού. Είναι το μέλλον της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Αυτές οι εκδηλώσεις δίνουν κίνητρο στα νέα παιδιά για να προσπαθούν όλο και περισσότερο. Φέτος τα παιδιά έχουν μια νέα πρόκληση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ελπίζω να γυρίσουμε ξανά με ένα μετάλλιο, ώστε να υπάρξει πάλι η ίδια βράβευση».

Πέτρος Φυρίγος, ομοσπονδιακός προπονητής Καταδύσεων: «Είναι μία εκδήλωση που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πετυχημένη. Είμαστε μια ομοσπονδία με έξι αθλήματα, εκ των οποίων τα πέντε είναι Ολυμπιακά. Έχουμε μια μεγάλη εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Αυτό αποδεικνύει ότι ο υγρός στίβος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, εκπροσωπεί την Ελλάδα επάξια σε μεγάλες διοργανώσεις».

736959

ΦΩΤΟ: Η Εθνική ομάδα Νέων στις Καταδύσεις, με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Πέτρο Φυρίγο

vazaios

ΦΩΤΟ: O Ανδρέας Βαζαίος, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Νετάνια

mavrotas

ΦΩΤΟ: Παρών στην εκδήλωση και ο πολίστας και Βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ, Γιώργος Μαυρωτάς, μαζί με τον προπονητή κολύμβησης, Άκη Οικονόμου

736974

ΦΩΤΟ: Ο ταμίας της ΚΟΕ,κύριος Ηλίας Ξιαρχος με τους Νίκο Σταυρόπουλο , Νίκο Βασιλειου και Μιχάλη Σκαλοχωρίτη

736973

ΦΩΤΟ: Δημήτρης Κακαλίκας, Γιώργος Κατσαρός, Αιμίλιος Φυρίγος και Μιχάλης Σπαγουλάκης

 

736975

ΦΩΤΟ: Ο προεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφυλλου και ο δημοσιογράφος Νίκος Κωνσταντοπουλος