Προπονήσεις σε ΟΑΚΑ και Κάντζα τα κορίτσια το Συγχρονισμένης του ΑΝΟΜ – Το ξεκίνημα της Εθνικής

October 26, 2018

Είναι γνωστό το πρόβλημα με την έλλειψη του απαραίτητου χώρου για την προπόνηση των Σκαθαριών στο κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, καθώς συνωστίζονται σε μια διαδρομή που έχει παραχωρηθεί από τους ιθύνοντες, η στάση των οποίων δεν άλλαξε ούτε τη φετινή σεζόν. Έτσι οι διοικούντες του συλλόγου αναζήτησαν  και βρήκαν λύσεις προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση και να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός που υπάρχει για τις αθλήτριες και τους αθλητές των τριών αθλητικών τμημάτων του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης (συγχρονισμένη, κολύμβηση και υδατοσφαίριση) ώστε να  συνεχιστεί απρόσκοπτα η προετοιμασία τους, καθώς αυτά γιγαντώνονται.

Η λύση που βρέθηκε, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, αφορά τις προπονήσεις της αγωνιστικής ομάδας Συγχρονισμένης κολύμβησης του ΑΝΟΜ, που είναι πρωταθλητής Ελλάδας σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Συγκεκριμένα τα κορίτσια της καλλιτεχνικής θα κάνουν προπονήσεις και σε άλλα δύο κολυμβητήρια, καθώς εξασφαλίστηκε χώρος και ωράριο στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο κολυμβητήριο του Κολεγίου Αθηνών στην Κάντζα Αττικής.

Οι προπονήσεις των Σκαθαριών στο ΟΑΚΑ θα γίνονται και σε συνδυασμό με αυτές της Εθνικής μας ομάδας, με τον ΑΝΟΜ, φυσικά να αποδέχεται να πληρώνει το κόστος που του αναλογεί για την εκμετάλλευση του χώρου, όπως τονίζει και η τεχνική σύμβουλος Μαρία Θηβαίου.

“ΚΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ”

Η κυρία Θηβαίου, με την ιδιότητά της και ως εθνική προπονήτρια, αναφέρεται και στο πρώτο καμπ της Εθνικής ομάδας και εξηγεί το σκεπτικό με το οποίο έγιναν οι επιλογές και οι κλήσεις των αθλητριών (από εκείνη και την Ναταλία Τσερνέτσκα) στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Ήταν η πρώτη κλήση σε καμπ προετοιμασίας για τις διεθνείς μας αθλήτριες με προοπτική τη συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας του 2020 και την οργάνωση του προγραμματισμού έτσι όπως αρμόζει στα δεδομένα της ολυμπιακής προετοιμασίας. Η ευθύνη και οι απαιτήσεις των συγκεκριμένων υποχρεώσεων ανάγκασαν κάποιες από τις αθλήτριες που μετείχαν στην Εθνική την προηγούμενη σεζόν να αποχωρήσουν, καθώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Έτσι έχουμε στην ομάδα αρκετά νέα στελέχη, που θα δουλέψουν μαζί με τις παλιότερες προς την κατεύθυνση που σας είπα”.

** Δεν θα γίνει τελικά στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης του 2019, τον προσεχή Μάιο (από το οποίο θα βγουν και προκρίσεις για τους ολυμπιακούς του Τόκιο) διότι το κόστος της διοργάνωσης που απαιτούσε η LEN είναι υπερβολικό για τα δεδομένα της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.