“Τεράστια αγκαλιά, εγγυήσεις και άρτια εξοπλισμένο κολυμβητήριο στην Αλεξανδρούπολη”

December 5, 2018

Στο μεγάλο λιμάνι της ακριτικής Θράκης, στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου, την πανέμορφη Αλεξανδρούπολη, θα χτυπάει η καρδιά της παγκόσμιας Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης στις αρχές Απριλίου (5-7) του 2019, καθώς εκεί θα διεξαχθεί το “Hellas Beetles Fina Artistic Swimming World Series” με συνδιοργανωτές τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης, την ΚΟΕ και τον τοπικό Δήμο, όπως και συμφωνήθηκε πρόσφατα.

Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχαν πριν από δέκα μέρες ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Ιωάννης Βαταμίδης με την Αντιπρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), ομοσπονδιακή προπονήτρια και τεχνική σύμβουλο του ΑΝΟΜ Μαρία Θηβαίου, την Μαρία Παρασκευοπούλου, Έφορο Συγχρονισμένης Κολύμβησης και τη Χριστίνα Ρουσσίδου, μέλος του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ).

Η κ. Θηβαίου, με δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας, εξηγεί τους λόγους που επελέγη η Αλεξανδρούπολη για το σπουδαίο αυτό μίτινγκ, που έχει καθιερωθεί ως σταθερή αξία στη σειρά των μεγάλων διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FINA (και που μέχρι πέρυσι γινόταν στη Σύρο):

“Από τη αρχή η Αλεξανδρούπολη μας υποδέχτηκε με μια τεράστια αγκαλιά και μας έδωσε τις εγγυήσεις που χρειάζονται για μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. Κατ’ αρχάς, η δημοτική αρχή μας διαθέτει ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, άρτια εξοπλισμένο και σχεδόν έτοιμο για τις ανάγκες των αγώνων (και απλά θα γίνουν οι απαραίτητες προσθήκες που απαιτεί η Συγχρονισμένη κολύμβηση). Υπάρχει, άλλωστε, η εμπειρία από τη διοργάνωση του COMEN CUP το 2014 στη συγκεκριμένη πόλη και οι προδιαγραφές, έτσι ώστε κάποια πράγματα δεν θα χρειαστεί να ξαναγίνουν. Εξάλλου, οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι για οποιαδήποτε έξτρα υλικοτεχνική εγκατάσταση και να διαθέσουν όσους πόρους χρειάζονται.

Παράλληλα εγγυώνται για τη διάθεση του προσωπικού, που είναι πρόθυμο να βοηθήσει σε όλους τους τομείς, της καθαριότητας, της λειτουργικότητας όλων των χώρων και της εξυπηρέτησης των αναγκών όλων μας και ιδιαίτερα των αποστολών που θα συμμετάσχουν. Ο Δήμαρχος, εξάλλου, μας εξασφάλισε τα έξοδα φιλοξενίας της Εθνικής μας ομάδας και όλων των παραγόντων και συνεργατών που είναι απαραίτητοι για τη διεξαγωγή του μίτινγκ. Μας εγγυήθηκαν, όμως, και πολλά άλλα έξτρα για τη διευκόλυνση των διοργανωτών, των συμμετεχόντων και όλων όσων θα έχουν σχέση με τους αγώνες.

Και φυσικά είμαστε σίγουροι ότι ολόκληρη η κοινωνία της όμορφης παραθαλάσσιας πόλης του Έβρου θα αγκαλιάσει με αγάπη τη διοργάνωση και οι φίλαθλοι θα γεμίσουν τις εξέδρες του κολυμβητηρίου. Άλλωστε η Αλεξανδρούπολη έχει κι εκείνη να κερδίσει πολλά οφέλη από μια τέτοια εκδήλωση, αφού για όλες αυτές τις μέρες ο κόσμος που θα βρεθεί εκεί θα την τονώσει τουριστικά και οικονομικά.

Ήταν κοντά μας από την αρχή ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, διαθέσιμος για να λύσουμε μαζί όλα τα θέματα, διαδικαστικά, οικονομικά, οργανωτικά, προώθησης και προβολής. Μαζί με τον αντιδήμαρχο Ιωάννη Βαταμίδη, που ήταν επίσης συνεργάσιμος και συγκαταβατικός. Αλλά και τηνΧριστίνα Ρουσσίδου, έναν δικό μας άνθρωπο (μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ), που θα βοηθήσει σημαντικά με το θέμα των διαμονών και ό,τι άλλο χρειαστούμε. Κινητοποιήθηκαν, εξάλλου, όλοι εκεί στην Αλεξανδρούπολη μαζικά για την προβολή της διοργάνωσης έτσι ώστε το κολυμβητήριο να είναι κατάμεστο όπως ήταν και το 2014 στο COMEN CUP (με τουλάχιστον 2.000 θεατές καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης). Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ένα τέτοιο κλίμα και μια τέτοια θετική διάθεση μέτρησε ιδιαίτερα και έκλεισε άμεσα εκεί η διοργάνωση”.

ΡΟΥΣΣΙΔΟΥ: “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ”

Από την πλευρά της η Χριστίνα Ρουσσίδου, μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, από την Αλεξανδρούπολη, δηλώνει:

“H εξασφάλιση της διεξαγωγής του “Hellas Beetles Fina Artistic Swimming World Series 2019” στην Αλεξανδρούπολη (τον Απρίλιο του 2019) είναι ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός  για την περιοχή της Θράκης και ειδικότερα την Αλεξανδρούπολη, από την οποία κατάγομαι και ζω. Ένα event που θα βοηθήσει σημαντικά στη διαφήμιση και προβολή της περιοχής μας στις πέντε ηπείρους και θα προβάλει το πανέμορφο και υπερσύγχρονο κολυμβητήριό μας  σε όλο τον κόσμο. Ένα κόσμημα που διαθέτει τις προδιαγραφές για μεγάλες διοργανώσεις και ιδιαίτερα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) κολύμβησης (και λόγω του βάθους της πισίνας, 3,20 μ., αλλά και λόγω των υπερσύγχρονων υδρόφονων κ.λ.π.). Έτσι θα μπορέσει η πόλη να αναδείξει και να αναπτύξει τον Αθλητικό τουρισμό, ιδιαίτερα για αθλήματα του υγρού στίβου”.