Αργυρό Μετάλλιο για την Εθνική Ελλάδος στην Καλλιτεχνική κολύμβηση

April 7, 2019

Ξεσήκωσε τους θεατές την δεύτερη μέρα διεξαγωγής των Hellas Beetles Cup  Artistic Swimming ,με την εμφάνιση  της στο κλειστό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης η Εθνική Ελλάδος όπου και καταχειροκροτήθηκε.

Άψογη η εκτέλεση του προγράμματος από τις αθλήτριες  Φρακγάκη Ελένη, Γιαλαμά Κρυσταλένια, Κουργιαντάκη Όλγα, Κουτσελίνη Αναστασία, Παπάζογλου Ευαγγελία, Πλατανιώτη Ευαγγελία, Βασιλοπούλου Γεωργία και Ζουζούνι Βιολέτα που κατέκτησαν το Αργυρό μετάλλιο στο Ελεύθερο ομαδικό.

Το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ομαδικό κατέκτησε ο Καναδάς και το χάλκινο το Ισραήλ.

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη την δεύτερη μέρα του Hellas Beetles Artistic swimming στο Ελεύθερο Σόλο. Επάξια συγκέντρωσε το χειροκρότημα των θεατών  με την εκτέλεση του προγράμματος της στο κλειστό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης κατακτώντας την τέταρτη θέση στην κατάταξη. Άλλωστε αγωνίστηκε σε πολύ δύσκολο αθλητικό περιβάλλον  έχοντας να αντιμετωπίσει παγκοσμίου φήμης σολίστριες από την Ουκρανία, την Ιταλία και τον Καναδά.

Στην γενική κατάταξη την 8η θέση πήρε η Ελένη Φραγκάκη και την 9η θέση η Γιαλαμά Κρυσταλένια.

Σε επίπεδο ομίλων ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο  ελεύθερο σόλο με την Ελένη- Βάγια Σταυρούλα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Βουλγάρα αθλήτρια Atanasova Aleksandra και το ασημένιο μετάλλιο ο Αρίων Γλυφάδας με την Τσόλα Αθανασία.

Θεαματικό ήταν και το ελεύθερο μεικτό ντουέτο με τις συμμετοχές της Ρωσίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας. Οι θεατές στις κερκίδες καταχειροκρότησαν τα ντουέτα  μιας και ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν κορυφαίες ομάδες της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην πόλη τους.

Στο μεταξύ  το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ιταλία με τους Flamini  Manila και Minisini Giorgio, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η  Ιαπωνία με τους  Abe Atsushi και Abachi Yumi και το Χάλκινο μετάλλιο η Ρωσία με τους Averina Kristina.

Τέλος στο Μεικτό τεχνικό ντουέτο δύο ήταν οι συμμετοχές  αυτή της  Ιαπωνίας με τους Abe Atsushi που κατέκτησαν το  χρυσό μετάλλιο , και το Ρωσικό ντουέτο με τους Averina Kristina και Vasilev Mikhail που κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο.

ΕΘΝΙΚΗ 22

Ευαγγελία Πλατανιώτη