Στην Αγία Πετρούπολη η Εθνική Ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης. Τέσσερις αθλήτριες του ΑΝΟΜ στις τάξεις της.

May 8, 2019

Αναχώρησε η Εθνική ομάδα της Καλλιτεχνικής  (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης, για να λάβει μέρος στο Τσάμπιονς  Καπ (Len European Artistic “Synchonised” Swim) που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου έως την Κυριακή 12 Μαΐου,  στην Αγία Πετρούπολη.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες,  αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση των ευρωπαϊκών ομάδων, για τους Ολυμπιακούς αγώνες  στο Τόκυο το 2020. Βέβαια για άλλη μια φορά  φαβορί είναι η Ρωσία.

Όσο αφορά το εθνικό μας συγκρότημα θα λάβει μέρος στα αγωνίσματα του τεχνικού και ελεύθερου ομαδικού.

Η αποστολή αποτελείται από τις αθλήτριες Ευαγγελία Πλατανιώτη , Εβελίνα Παπάζογλου,  Δανάη Καριώρη, Γεωργία Βασιλοπούλου, Ελένη Φραγκάκη,  Κρυσταλένια Γιαλαμά, Όλγα Κουργιαντάκη, Αναστασία Κουτσελίνη, Βιολέτα Ζουζούνη και Μαρία Καραπαναγιώτου.

Μαζί με τις αθλήτριες αναχώρησαν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα , ο προπονητής Μπαλέτου Γιώργος Παπαθανασίου, οι Διεθνείς Κριτές, Ελένη Κουγιά και Κωνσταντίνα Μπαχτσεβανίδου, η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ ως αρχηγός της αποστολής Μαρία Παρασκευοπούλου.

Η Μαρία Θηβαίου (ομοσπονδιακή προπονήτρια) έχει ήδη αναχωρήσει  από την Τρίτη για την Αγία Πετρούπολη , καθώς φέρει την ιδιότητα της,  Αντιπροέδρου της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της LEN , εφόσον  στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και η σύσκεψη για το  Κογκρέσο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) που αφορά όλα τα αθλήματα.

Στην Αγία Πετρούπολη για την σύσκεψη του Κογκρέσου, θα μεταβούν επίσης την Πέμπτη 9 Μαίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της LEN, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σαρακατσάνης, ο μάνατζερ των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρησης κ. Αντώνης Αρώνης , ο Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της LEN κ. Κυριάκος Νανούσης και η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Καταδύσεων της LEN κα Γωγώ Φυρίγου.

Στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη ο Executive Director της Len ,Gianni Minervini υπογράμμισε πόσο μεγάλη σημασία έχουν αυτοί οι αγώνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες  στο Τόκιο το  2020, εκδήλωσε την  μεγάλη του χαρά που  διοργανώνονται στην Ρωσία και μάλιστα την Αγία Πετρούπολη.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κολύμβησης Alexei Vlasenko και η Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Natalia Satonova,  συμφώνησαν για την σημαντικότητα των αγώνων, και  την ιδιαίτερη χαρά να φιλοξενούνται στην Αγία Πετρούπολη καθώς και για την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης σε όλη την γηραιά Ήπειρο .

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε και η ομοσπονδιακή προπονήτρια της Ρωσίας και θρύλος του αθλήματος Tatiana Pokrovskaya

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Μαρία Θηβαίου μας δήλωσε ότι οι Ρώσοι έχουν βάλει τα δυνατά τους για μια δυνατή διοργάνωση, όπως  άλλωστε μας έχουν συνηθίσει , όποτε έχουν αναλάβει μια διοργάνωση.

viber image 2019-05-08 , 19.33.10 viber image 2019-05-08 , 19.32.37