Χάλκινο μετάλλιο ο Καρετζόπουλος στα 50 επιφάνεια του Παγκοσμίου

6 Αυγούστου, 2013

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος έφερε την πρώτη μεγάλη διάκριση για την ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών στο Καζάν της Ρωσίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. επιφάνεια Ανδρών.

Ο Καρετζόπουλος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του παγκόσμιου βάθρου έχοντας τερματίσει σε 15.49, επίδοση που αποτελεί μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Στην ίδια κούρσα ο χρυσός Παγκόσμιος πρωταθλητής Κολομβιανός Φερνάντεζ με χρόνο 15.17 πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ!

Στον τελικό των 50μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ο Βαγγέλης Μαρίνος πήρε την 6η θέση με 19.66, που επίσης αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Στα 1500μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Χρήστος Χριστοφορίδης τερμάτισε 5ος με χρόνο 12:49.49.

Στον τελικό των 400μ. επιφάνεια Ανδρών, τέλος, ο Αντώνης Τσουρουνάκης βελτίωσε την πρωινή του επίδοση και κατέλαβε την 6η θέση με 03:01.06.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος δήλωσε μετά την επιτυχία του: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα με μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά κατάφερα να πάρω την 3η θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, γιατί δικαίωσα τον εαυτό μου και τον προπονητή μου για όλη την προσπάθεια που έχουμε καταβάλει. Τώρα στοχεύουμε στα επόμενα αγωνίσματα που διαγωνίζομαι.»