Διπλός ελληνικός θρίαμβος με χρυσό από Καρετζόπουλο και ασημένιο από Μπάλντουιν

8 Αυγούστου, 2013

Τεράστια διάκριση με διπλό ελληνικό θρίαμβο πέτυχαν οι Έλληνες αθλητές στους τελικούς της 3ης ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Τεχνικής κολύμβησης του Καζάν. Ο Λουκάς Καρετζόπουλος και ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα, στα 100μ. επιφάνεια Ανδρών!

Ο Καρετζόπουλος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, και μετά το χθεσινό χάλκινο μετάλλιο, αναδείχθηκε και  χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής με επίδοση 34.54! Ο Μπάλντουιν, παρά το γεγονός πως στα 50 μέτρα γύρισε 3ος, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση και να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο, με χρόνο 35.07!

Ήταν μία καταπληκτική εμφάνιση από τους κολυμβητές μας, που κατάφεραν να σηκώσουν γι’ ακόμη μία φορά την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό και να έχουν διπλή εκπροσώπηση για την Ελλάδα στο βάθρο, σε μία τόσο σπουδαία διοργάνωση.

Στον τελικό των 100μ. υποβρύχιο Γυναικών, η Σοφία Κτενά τερμάτισε 6η με 37.84.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος δήλωσε μετά τον αγώνα: «Η κούρσα ήταν απίστευτη και ο ανταγωνισμός πολύ μεγάλος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και συγκινημένος που κατάφερα να κερδίσω την πρώτη θέση, το χρυσό μετάλλιο και να ακούσω τον Εθνικό μας ύμνο. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, την οικογένεια μου και όλους όσους πίστεψαν σε μένα.  Σας ευχαριστώ και συνεχίζουμε γερά.»

Ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν είπε: «Ήταν μία πολύ γρήγορη κούρσα. Παρά το γεγονός πως το πρώτο μου 50αρι ήταν σχετικά αργό, πάλεψα μέχρι το τέλος και κατάφερα να τερματίσω δεύτερος και να έχω την τιμή να δω δύο ελληνικές σημαίες να υψώνονται. Συγχαρητήρια στο συναθλητή μου Λουκά. Τραγουδήσαμε με υπερηφάνεια τον Εθνικό μας ύμνο!»