Κι άλλο μετάλλιο (χάλκινο) ο Καρετζόπουλος με πανελλήνιο ρεκόρ

8 Αυγούστου, 2013

Το τέταρτο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα και τρίτο προσωπικό του κατέκτησε ο Λουκάς Καρετζόπουλος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν! Ο πρωταθλητής μας στα 50μ. άπνοια Ανδρών έφτασε στον τερματισμό μαζί με τον Κολομβιανό Φερνάντεζ σε 14.28 (ταυτόχρονη άφιξη), κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με την επίδοσή του να αποτελεί και νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Έτσι, μετά το χάλκινο την Τρίτη (6/8) στα 50μ. επιφάνεια και το χρυσό χθες στα 100μ. επιφάνεια, ο Καρετζόπουλος απέδειξε και σήμερα πως θεωρείται δικαίως ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο!

Η προσπάθεια του άλλου κολυμβητή μας που αγωνίστηκε στον τελικό των 50μ. άπνοια, του Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, ακυρώθηκε για αντικανονική εκκίνηση.

Στα 800μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Χρήστος Χριστοφορίδης κατέλαβε την 4η θέση με επίδοση 6:32.55.

Στον τελικό των 100μ. διπλά πέδιλα Γυναικών, η Ελένη Βασιλειάδου ήταν 8η με 51.40, ενώ την ίδια θέση κατέκτησε στα 400μ. υποβρύχιο Γυναικών και η Αναστασία Τσικλή με 3:22.54.

Ο Λουκάς Καρετζόπουλος δήλωσε μετά τη νεά επιτυχία του:  «Ήταν μια πολύ γρήγορη κούρσα, όμως κατάφερα να κερδίσω την 3η θέση και το 3ο μου μετάλλιο σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν το πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω στην κατάκτηση ενός μεταλλίου, όμως τα κατάφερα και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.  Τώρα ελπίζουμε σε ένα ακόμα μετάλλιο αύριο στη σκυταλοδρομία. Πάμε γερά!»

Ο Χρήστος Χριστοφορίδης είπε: «Θεωρώ πως η επίδοσή μου ήταν πολύ καλή, αν και με κάποιες μικρό-βελτιώσεις θα μπορούσα να κατεβάσω το χρόνο μου στο 6:30. Από εκεί και πέρα, η θέση που κατέλαβα, είναι η καλύτερη που ήλπιζα να κατακτήσω».