“Μοχθούμε καθημερινά για το καλύτερο”

14 Ιανουαρίου, 2020

Τα Σκαθάρια Μεταμόρφωσης πρωταγωνιστούν στην καλλιτεχνική κολύμβηση. Αποτελούν τον κορυφαίο σύλλογο στην Ελλάδα. Τα στελέχη του απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες και πρωταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.

Μια από τις πρωταθλήτριες που δείχνει τον δρόμο είναι η ολυμπιονίκης Ευαγγελία Πλατανιώτη. Το 2020 είναι μια εξαιρετική εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ίδια και της συναθλήτριές της. Η πρόκριση στην Ολυμπιάδα, η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη που θα γίνει στο Τόκιο και η διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αποτελούν μονόδρομο για την ίδια.

«Μοχθούμε καθημερινά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι προπονήσεις είναι πολύωρες, επίπονες, αλλά οδηγούν στην επιτυχία. Το Σάββατο κάναμε μία δεκάωρη προπόνηση στον Άγιο Κοσμά! Ναι, 10 ώρες μέσα στο νερό, με διακοπή ελάχιστων λεπτών. Όλα αυτά για την επίτευξη του στόχου. Στη Βουδαπέστη και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεκδικήσω την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Βρίσκομαι στην 4η θέση τα τελευταία χρόνια και ακουμπάω αυτό το μετάλλιο. Το θέλω πλέον στο στήθος μου. Φυσικά προτεραιότητα είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί τον Απρίλιο στο προολυμπιακό τουρνουά», τονίζει η Ευαγγελία και συνεχίζει: «Στο ντουέτο, μαζί με την Εβελίνα Παπάζογλου, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Το μεγάλο στοίχημα είναι η πρόκριση του ομαδικού, εκεί όπου συναγωνισμός είναι τεράστιος και ο ρόλος εξαιρετικά δύσκολος»