Στην 5η θέση του Παγκοσμίου η 4Χ100 με πανελλήνιο ρεκόρ

9 Αυγούστου, 2013

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αγώνες μικρών αποστάσεων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης στο Καζάν της Ρωσίας και στους τελικούς οι Έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν αυτή τη φορά να ανέβουν στο βάθρο, ωστόσο πραγματοποίησαν γι’ ακόμη μία φορά πολύ καλές εμφανίσεις.

Στη σκυταλοδρομία 4×100μ. επιφάνεια Ανδρών, η ελληνική ομάδα με τους Καρετζόπουλο, Μπάλντουιν, Βασιλόπουλο, Τσουρουνάκη κατέλαβε την 5η θέση με 2:21.69, επίδοση που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Στη συγκεκριμένη κούρσα, οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν στο βάθρο (1η Ρωσία, 2η Ιταλία, 3η Κολομβία) κατέβηκαν κάτω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (κάτοχος φυσικά, πλέον, είναι η πρώτη Ρωσία)!

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών η Ελλάδα (Καλογεροπούλου, Βασιλοπούλου, Τσικλή, Κτενά) αναδείχθηκε 6η με επίδοση στα 2:51.26. Τέλος, στο τελικό των 200μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Αντώνης Τσουρουνάκης τερμάτισε επίσης 6ος σε 1:22.46.

Η ελληνική παρουσία στο Καζάν ολοκληρώνεται την Κυριακή (11/8) με τους Χρήστο Χριστοφορίδη και Σύλια Βασιλοπούλου να λαμβάνουν μέρος στα 6.000μ. Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα.