«Το κίνητρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ μεγάλο»

14 Μαρτίου, 2020

Η Τζωρτζίνα Βασιλοπούλου (Σκαθάρια Μεταμόρφωσης, 2001), μέλος της 12μελούς Εθνικής ομάδας που προετοιμάζεται πυρετωδώς για την συμμετοχή της στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο με την ελπίδα παρουσίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μίλησε για το σπουδαίο αυτό κίνητρο. «Το κίνητρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ μεγάλο γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να συμμετάσχω στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Αποτελεί τον υπέρτατο στόχο κάθε αθλητή. Η Ελλάδα έχει την ευκαιρία φέτος να διεκδικήσει την πρόκρισή της στο ομαδικό και το «κλειδί» για την επιτυχία είναι η θετική σκέψη και η σκληρή δουλειά».

Γιατί η Τζωρτζίνα επέλεξε την καλλιτεχνική κολυμβηση; Ποιοι στήριξαν στην προσπάθειά της; «Μετά την ενασχόλησή μου με το μπαλέτο και την ρυθμική, οι γονείς μου σε ηλικία εννέα ετών με ώθησαν στην καλλιτεχνική κολύμβηση, εκτιμώντας ότι ο χορός και το υγρό στοιχείο θα με βοηθήσουν σημαντικά. Έκαναν την καλύτερη επιλογή. Σημαντικό ρόλο, πέραν των γονέων στην εξέλιξή μου και στην ενασχόλησή μου με το άθλημα, έπαιξαν οι προπονήτριες μου στον σύλλογο, τα Σκαθάρια Μεταμόρφωσης, την Εθνική ομάδα, αλλά και η κυρία Μαρία Θηβαίου η οποία έδειξε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου και της είμαι ευγνώμων γι’ αυτό».

Γιατί ένα κορίτσι να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα; «Η καλλιτεχνική κολύμβηση είναι ένα από τα πιο δύσκολα αλλά συνάμα και πιο όμορφα αθλήματα. Μέσα από αυτή μπορεί κανείς να αποκτήσει υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, συνεργασία. Είναι ένα άθλημα που διαμορφώνει ένα σώμα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς. Βελτιώνει αισθητά την φυσική κατάσταση και μας κάνει να νιώθουμε ολοκληρωμένες και χαρούμενες». Πως βλέπει η Τζωρτζίνα την παρουσία της στο άθλημα τα επόμενα χρόνια; «Τα επόμενα χρόνια θα ήθελα να είχα έναν ενεργό ρόλο στο άθλημα γιατί είναι ένας χώρος που αγαπώ». Η Τζωρτζίνα έχει λάβει μέρος σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ένα παγκόσμιο γυναικών (6η θέση στο κόμπο) και ένα παγκόσμιο νεανίδων.