Αναβάλλεται το Προολυμπιακό Τουρνουά

20 Μαρτίου, 2020

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία υγρού στίβου (FINA) ενημέρωσε όλες τις εθνικές Ομοσπονδίες – μέλη της ότι η ειδική ομάδα Task Force, που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κατάστασης από τον κορωνοϊό covid-19, σε συνεννόηση με τη ΔΟΕ και τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, αποφάσισε -μετά την πρόσφατη αναβολή των Προολυμπιακών τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών- να αναβάλει και τη διοργάνωση των αγώνων πρόκρισης (που είναι και test event) για το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη σε Καταδύσεις και Καλλιτεχνική (Συγχρονισμένη) Κολύμβηση, όπου θα μετείχαν και Έλληνες αθλητές.

Συγκεκριμένα αναβάλλονται:

-Το Παγκόσμιο Κύπελλο (FINA World Cup) των Καταδύσεων που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Τόκιο (Ιαπωνία) στις 21-26 Απριλίου 2020.

-Το Προολυμπιακό Τουρνουά (και test event) Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Τόκιο 30 Απριλίου – 3 Μαΐου 2020.

Οι συγκεκριμένες διοργανώσεις αναβάλλονται έως τον Ιούνιο του 2020 (τόπος και ακριβείς ημερομηνίες θα επιβεβαιωθούν και θα ανακοινωθούν αργότερα).