Στους βιορυθμούς της Κρυσταλένιας

15 Ιουνίου, 2020

Πέντε από τα 12 κορίτσια της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης προέρχονται από την επαρχία. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός που φανερώνει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλονται στην ελληνική περιφέρεια για την προώθηση του συγκεκριμένου αθλήματος.

Μία από τις κοπέλες είναι και η Κρυσταλένια Γιαλαμά η οποία προέρχεται από τον Ωρίωνα Ηρακλείου. Η Κρυσταλένια εκφράστηκε στην επίσημη σελίδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.
Μας αποκάλυψε τις προτεραιότητες στη ζωή.

Α. Βάλε σε σειρά τα 5 πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να διασκεδάσεις (εκτός της καλλιτεχνικής κολύμβησης).

1.  Να διαβάζω βιβλία 
2.  Να ακούω μουσική 
3.  Να παρακολουθώ ταινίες και σειρές 
4.  Να πηγαίνω βόλτες 
5.  Να επικοινωνώ με την οικογένειά μου

Β. Ποια/ ποιες αθλήτριες θαυμάζεις στον χώρο της Παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης;

«Στον χώρο την παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης θαυμάζω την Romashina Svetlana για το ταλέντο και τις επιδόσεις της, όπως και την Andrea Fuentes για την δυναμική της προσωπικότητα και την ενέργεια που εκπέμπει».

Γ. Πόσο επηρεάζουν την ζωή σου τα social media; Είσαι από τους αθλητές που “ποστάρουν” καθημερινά; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει η ζωή μας μέσα από την χρήση των social media;

«Έχω ενεργό ρόλο στα social media καθώς τα παρακολουθώ και τα χρησιμοποιώ πολύ στην καθημερινότητά μου. Θα έλεγα πως “ποστάρω” συχνά σε αυτά. Όχι όμως και καθημερινά. Τα social media έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως η επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η ψυχαγωγία και η πληροφόρηση για το τι επικρατεί στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και η προώθηση των αγαπημένων μας ασχολιών. Υπάρχουν όμως και αρκετά μειονεκτήματα που προκύπτουν από την κατάχρηση των social media, για παράδειγμα, ο εθισμός και η εξάρτηση από αυτά που έχει ως αποτέλεσμα την αποξένωση από τον πραγματικό κόσμο και τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους».

Δ. Ο αθλητισμός έχει περισσότερες χαρές ή περισσότερες λύπες;

«Ο αθλητισμός και συγκεκριμένα ο πρωταθλητισμός απαιτεί πολλές θυσίες και πολύ χρόνο. Μπορεί να είναι δύσκολο να είσαι μέλος στον τομέα του πρωταθλητισμού όμως οι αξίες και οι εμπειρίες που μπορεί να σου προσφέρει είναι αυτα που μένουν, που αξίζουν και δεν πρόκειται να βρεθούν κάπου αλλού».

Ε. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι, αφού κλείσω το ξυπνητήρι μου, να βεβαιωθώ πως θα πάρω ένα καλό πρωινό το οποίο θα με κρατήσει και θα μου δώσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Το τελευταίο πράγμα που κάνω πριν κοιμηθώ είναι να προγραμματίσω την επόμενη μέρα σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχω ως αθλήτρια και ως έφηβη».

ΣΤ. Διακοπές. Ελλάδα ή εξωτερικό. Αγαπημένοι προορισμοί;

«Κατά την γνώμη μου, οι καλύτεροι καλοκαιρινοι προορισμοί είναι τα ελληνικά νησιά, όπως Κρήτη, Σαντορίνη, Πάρος και πολλά άλλα. Παρ’ όλα αυτά, μ’αρέσει πολύ να επισκέπτομαι ξένες χώρες και να γνωρίζω την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους».

Ζ. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου το 2030;

«Σε 10 χρόνια από τώρα φαντάζομαι τον εαυτό ως ένα επιτυχημένο άτομο, ελπίζω να έχω καταφέρει να παραβρεθώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχω χαράξει την σταδιοδρομία μου στον επαγγελματικό τομέα».

Η. Διατροφή και αθλητισμός. Υπάρχουν στερήσεις στην διατροφή σου; Ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Η διατροφή παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή ενός αθλητή και είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς που ασχολούμαστε με την καλλιτεχνική κολύμβηση. Πρέπει να ακολουθούμε μια υγιεινή διατροφή μέσα από την οποία θα παίρνουμε όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες και βιταμίνες χωρίς να το παρακάνουμε και να ξεφεύγουμε. Αποφεύγουμε τα φαγητά που δεν έχουν να μας προσφέρουν κάτι και που θα μας επηρεάσουν αρνητικά, όπως τα γλυκά και το junk food».

Θ. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα σου;

«Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα μου μέχρι στιγμής ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Gwangju, στην Κορέα το 2019. Εκεί καταφέραμε να αποκτήσουμε μια θέση στην πρώτη οκτάδα στο ομαδικό μας πρόγραμμα, το οποίο είχαμε βάλει στόχο, και αυτο μας έδωσε περισσότερη ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά».