Τα “θέλω” της Έλενας Δεληγιάννη

17 Ιουνίου, 2020

Η πρωταθλήτρια του ΝΟΒΑ Έλενα Δεληγιάννη έχει σήμερα την «τιμητική» της. Η πρωταθλήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης αναφέρεται στις επιθυμίες της και εκφράζει τα θέλω της στην επίσημη σελίδα του αθλήματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια είναι ανάμεσα στα 12 κορίτσια που απαρτίζουν την εθνική ομάδα η οποία προετοιμάζεται μέσα στο καλοκαίρι για την μεγάλη υποχρέωση που έχει τον Μάρτιο του 2021, όταν θα λάβει μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο με στόχο την παρθενική συμμετοχή στην ολυμπιάδα.

Οι απαντήσεις της Έλενας έχουν ως εξής.

Α) Βάλε σε σειρά τα 5 πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να διασκεδάσεις (εκτός της καλλιτεχνικής κολύμβησης).

  1. Να περνάω χρόνο με τις συναθλήτριες μου αλλά και ταυτόχρονα με τις συγκατοίκους μου
  2. Να βλέπω διάφορες σειρές και ταινίες
  3. Βόλτες με την παρέα μου
  4. Να ακούω μουσική
  5. Να κοιμάμαι

Β) Ποια/ ποιες αθλήτριες θαυμάζεις στον χώρο της Παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης;

«Θαυμάζω ιδιαίτερα την Ρωσίδα svetlana romashina για το ταλέντο της και για την επιμονή της στο άθλημα μετά από τόσα χρόνια άθλησης και δουλειάς».

Γ) Ποιο είναι το πρότυπό σου στην ελληνική καλλιτεχνική κολυμβηση;

«Οι 2 συναθλήτριές μου σήμερα, η Εβελίνα Παπάζογλου και η Ευαγγελία Πλατανιώτη, είναι αυτές οι αθλήτριες που θαυμάζω στην χώρα μας διότι έχουν φοβερή δύναμη, θέληση, υπομονή και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνουν / κάνουμε κάθε μέρα που περνάει».

Δ. Πόσο επηρεάζουν την ζωή σου τα social media; Είσαι από τους αθλητές που “ποστάρουν” καθημερινά; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει η ζωή μας μέσα από την χρήση των social media;

«Τα social media σήμερα πιστεύω πως μας είναι απαραίτητα για αρκετούς λόγους όπως στο να ενημερωνόμαστε για το τι συμβαίνει γύρω μας, να επικοινωνούμε με άτομα με τα οποία δεν βλεπόμαστε καθημερινά και επίσης μέσω αυτών ο κόσμος μαθαίνει πολλά περισσότερα όμορφα πράγματα για το άθλημά μας. Κάποια μειονεκτήματα που υπάρχουν είναι ότι ορισμένες φορές ξεχνιόμαστε στην οθόνη για αρκετή ώρα ενώ θα μπορούσαμε να κάναμε κάτι άλλο πιο δημιουργικό όπως να βγούμε μια βόλτα. Όσο αναφορά εμένα θα έλεγα πως είμαι αρκετά ενεργή στα social media ποστάροντας παρά πολύ συχνά αλλά όχι σε καθημερινή βάση».

Έ. Ο αθλητισμός έχει περισσότερες χαρές ή περισσότερες λύπες;

«Στον κόσμο του πρωταθλητισμού στον οποίο ζούμε διανύεις υπέροχες και μοναδικές στιγμές, όμως υπάρχουν και οι στενάχωρες ώρες οι οποίες μηδενίζονται μπροστά στις χαρούμενες όταν έρχεται η στιγμή που πάντα περίμενες και πάντα ονειρευόσουν να γίνουν. Οπότε πιστεύω ότι και τα δυο αυτά συναισθήματα είναι απαραίτητα για εμάς».

ΣΤ. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να σκεφτώ και να οργανώσω ένα σύντομο πρόγραμμα για το τι έχω σκοπό να κάνω. Το τελευταίο πριν κοιμηθώ είναι να σκέφτομαι πως πέρασε όλη η ημέρα και τι πρέπει να διορθώσω για την επόμενη».

Ζ. Διακοπές. Ελλάδα ή εξωτερικό. Αγαπημένοι προορισμοί;

«Αγαπώ τις διακοπές και κυρίως την καλοκαιρινές. Προτιμώ τις διακοπές στην Ελλάδα. Με χαλαρώνει και με ευχαριστεί ιδιαίτερα το μπλε που βλέπουμε στα νησιά της χώρας μας και αυτό δεν το αλλάζω με τίποτα».

Η. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου το 2030;

«Το 2030 με φαντάζομαι επιτυχημένη και ικανοποιημένη αθλήτρια και
να είμαι ακόμα στον χώρο του αθλητισμού.
Θα έχω βέβαια πιστεύω νέα όνειρα για το μέλλον στο επάγγελμα μου, στην σχέση μου και αργότερα στην οικογένειά μου».

Θ. Διατροφή και αθλητισμός. Υπάρχουν στερήσεις στην διατροφή σου; Ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Η διατροφή και ο αθλητισμός είναι 2 πράγματα που πάνε μαζί. Πρέπει να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή και έναν έλεγχο στα κιλά μας. Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα φρούτα που είναι πολύ σημαντικά στην ζωή ενός αθλητή, όπως υπάρχουν και στην δίκη μου, αλλά είναι και στιγμές που θα φάμε ένα οποιοδήποτε φαγητό ή γλυκό της αρεσκείας μας που δεν έχουμε στην καθημερινότητά μας. Εννοείται ότι πάντα θα υπάρχει ένα μέτρο».

Ι. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα σου;

«Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα μου είναι οι πρώτοι μου αγώνες με την εθνική ομάδα στην Σεβίλλη της Ισπανίας όπου καταφέραμε να δώσουμε στην χώρα μας, στους προπονητές μας και στους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας μεγάλη χαρά κατακτώντας την 2η και 3η θέση».