Οι προτιμήσεις της Έλενας Φραγκάκη

19 Ιουνίου, 2020

Δύο Βολιώτισσες πρωταθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης βρίσκονται στο ρόστερ της εθνικής ομάδας και συνεχίζουν τις προπονήσεις τους στο ΟΑΚΑ. Μία από αυτές είναι η Έλενα Φραγκάκη (η δεύτερη είναι η Έλενα Δεληγιάννη), η οποία δημοσιοποιεί τις προτιμήσεις της, εντός και εκτός νερού, στην επίσημη σελίδα του αθλήματος.

Οι τοποθετήσεις της Έλενας έχουν ενδιαφέρον και μπορείτε να τις διαβάσετε κάτωθι.

Α. Βάλε σε σειρά τα 5 πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να διασκεδάσεις (εκτός της καλλιτεχνικής κολύμβησης).

1.  να ακούω μουσική 
2.  να βλέπω ταινίες 
3.  να πηγαίνω βόλτες με παρέα 
4.  να μαγειρεύω 
5.  να παίζω με τις φίλες μου (επιτραπέζια κλπ)

Β. Ποια/ ποιες αθλήτριες θαυμάζεις στον χώρο της Παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης;

«Στην καλλιτεχνική κολύμβηση έχουν υπάρξει πολλές αθλήτριες άξιες θαυμασμού, εγώ όμως από πολύ μικρή ηλικία θαύμαζα και συνεχίζω να θαυμάζω την πρώην αθλήτρια της Ρωσικής ομάδας Natalia Ishchenko, τόσο για το ταλέντο της στο άθλημα, όσο και για τον δυναμισμό της».

Γ. Ποιο είναι το πρότυπό σου στην ελληνική καλλιτεχνική κολυμβηση;

«Ταλαντούχες αθλήτριες υπάρχουν όμως και στον ελληνικό χώρο της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Οι συναθλήτριές μου Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου είναι αξία πρότυπα προς μίμηση τόσο για τις δεξιότητές τους τόσο και για το ήθος τους».

Δ. Πόσο επηρεάζουν την ζωή σου τα social media; Είσαι από τους αθλητές που “ποστάρουν” καθημερινά; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει η ζωή μας μέσα από την χρήση των social media;

«Τα social media θεωρώ πως πλέον είναι ένα κομμάτι της ζωης μας. Βοηθούν στην άμεση μετάδοση πληροφοριών και στην αυτοπροβολή. Παρόλα αυτά δεν είμαι από τις αθλήτριες που ποστάρουν καθημερινά , πιστεύω πως στο διαδύκτιο «ανεβάζεις όταν έχεις κάτι να πεις ή να δείξεις κάτι στον κόσμο» και πάντα με μεγάλη προσοχή».

Ε. Ο αθλητισμός έχει περισσότερες χαρές ή περισσότερες λύπες;

«Ο αθλητισμός είναι και χαρές και λύπες. Εάν δεν περάσεις δύσκολα, δεν κλάψεις, δεν πονέσεις, δεν επιβιώνεις. Ειδικά σε ένα άθλημα τόσο δύσκολο και απαιτητικό όσο το δικό μας. Όλες γνωρίζουμε πως είναι ο πρωταθλητισμός, με τα πάνω του και τα κάτω του, με τις καλές και τις κακές στιγμές, όμως είμαστε διατεθειμένες να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Μετά την λύπη, η χαρά είναι δυο φορές μεγαλύτερη».

ΣΤ. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

«Το πρώτο πράγμα που κάνω όταν ξυπνάω είναι να τρώω ένα υγιεινό πρωινό ώστε να ξεκινήσω την μέρα μου γεμάτη ενέργεια.
Το τελευταίο πράγμα που κάνω όταν ξαπλώσω στο κρεβάτι μου προτού κοιμηθώ είναι να αξιολογώ την μέρα μου , το πόσο ικανοποιημένη είμαι από την προσπάθειά μου στην προπόνηση, την πρόοδο μου σαν αθλήτρια και να βαζω στόχους και πρόγραμμα για την επόμενη μέρα».

Ζ. Διακοπές. Ελλάδα ή εξωτερικό. Αγαπημένοι προορισμοί;

«Λατρεύω τα ταξίδια. Θέλω να ταξιδέψω, αν είναι δυνατόν, σε όλο τον κόσμο. Προτιμώ το εξωτερικό ως προορισμό για εξερεύνηση νέων πολιτισμών και την Ελλάδα για διασκέδαση και χαλάρωση. Αγαπημένοι μου προορισμοί όλα τα υπέροχα ελληνικά νησιά».

Η. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου το 2030;

«Το 2030 θέλω να με φαντάζομαι ως μια επιτυχημένη αθλήτρια με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και σε αλλά ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Πέρα από αθλήτρια θα ήθελα να γίνω και μια επιτυχημένη γιατρός καθώς αυτό το επάγγελμα επιθυμώ να ακολουθήσω. Έχοντας τελειώσει το πανεπιστήμιο και έχοντας στα χέρια μου ένα πτυχίο ιατρικής θα ήθελα να εγκατασταθώ στο εξωτερικό και να συνεχίσω την ζωή μου εκεί».

Θ. Διατροφή και αθλητισμός. Υπάρχουν στερήσεις στην διατροφή σου; Ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Η σωστή διατροφή είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια στην ζωή
του κάθε αθλητή. Συμβάλλει στη καλή σωματική κατάσταση, στην υγεία του, στην απόδοση στην προπόνηση. Οταν έχεις σωστές διατροφικές συνήθειες δεν στερείς τον οργανισμό σου. Απλά προσέχεις να τον ικανοποιείς με υγιεινές τροφές, οι οποίες δεν είναι επιβλαβείς ούτε για την υγεία ούτε για το βάρος. Προσωπικά μπορεί να υπάρξουν στιγμές που θα θέλω να φάω φαγητά τα οποία τις περισσότερες φορές δεν τα έχει ανάγκη ο οργανισμός μου, αλλά μετά από τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα έχω μάθει να χειρίζομαι αυτού του είδους τις επιθυμίες».

Ι. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα σου;

«Ως την πιο αξιοσημείωτη στιγμή της καριέρας μου θα χαρακτήριζα αδιαμφισβήτητα την όγδοη θέση του ομαδικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκτζου το 2019, διότι τα αποτελέσματα δικαίωσαν την σκληρή δουλειά ενός χρόνου».