Τετ α τετ με την Ευαγγελία

23 Ιουνίου, 2020

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη, εκφράστηκε στην επίσημη σελίδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης και μας αποκάλυψε τις προτεραιότητες στη ζωή.

Α. Βάλε σε σειρά τα 5 πράγματα που σε χαλαρώνουν και σε βοηθούν να διασκεδάσεις (εκτός της καλλιτεχνικής κολύμβησης).

1. Ικανός χρόνος με τους φίλους
2. Να γνωρίζω νέους ανθρώπους
3. Να κάνω ψώνια
4. Να ταξιδεύω
5. Να πηγαίνω για καφέ με καλή παρέα.

Β. Ποια/ ποιες αθλήτριες θαυμάζεις στον χώρο της Παγκόσμιας καλλιτεχνικής κολύμβησης;

1. Αντρέα Φουέντες (Ισπανία)
2. Βιρτζινί Ντεντιέ (Γαλλία)

Γ. Ποιό ήταν το πρότυπό σου στην ελληνική καλλιτεχνική κολυμβηση;

1. Ναταλία Ανθοπούλου
2. Δέσποινα Σολωμού

Δ. Περιέγραψέ μας ένα απρόοπτο/σπάνιο περιστατικό που θυμάσαι από κάποια διοργάνωση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, που σου έκανε εντύπωση;

«Το 2016 στην Ολυμπιάδα του Ρίο συνέβη ένα απρόοπτο γεγονός που μας δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση. Τόσο σε εμένα και την συναθλήτρια μου Εβελίνα Παπάζογλου, όσο και σε όλες τις κοπέλες που μετείχαν στον τελικό του ντουέτο. Δυο ώρες καθυστέρησαν οι αγώνες προκειμένου να αντικατασταθεί το νερό της πισίνας που ήταν πράσινο».

Ε. Πόσο επηρεάζουν την ζωή σου τα social media; Είσαι από τους αθλητές που “ποστάρουν” καθημερινά; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια μειονεκτήματα έχει η ζωή μας μέσα από την χρήση των social media;

«Ασχολούμαι αρκετά με τα social media. Προβάλλω τη δουλειά μου και έχω βοηθηθεί αρκετά. Όμως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην διαχείριση του χρόνου. Οι ώρες που χάνονται είναι αρκετές και μας στερούν αλλά όμορφα και σημαντικά πράγματα στη ζωή. Δεν πρέπει να χάνουμε την καθημερινότητα. Χρειάζεται σωστή διαχείριση χρόνου”.

ΣΤ. Ο αθλητισμός έχει περισσότερες χαρές ή περισσότερες λύπες;

«Οι χαρές είναι περισσότερες από τις λύπες. Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες, αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα από όλα όσα έχω κάνει έως σήμερα. Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση ο πρωταγωνιστικός ρόλος τον αθλητισμό. Σε γεμίζει με συναισθήματα. Ξεχνάς εύκολα όλα όσα αρνητικά βρίσκονται στο διάβα σου. Εξάλλου για να έχει αξία αυτό που πετυχαίνεις, πρέπει να είναι δύσκολο και να θυσιάζεις πολλά πράγματα για τον στόχο”.

Ζ. Ποιό είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν ξυπνάς και το τελευταίο πριν κοιμηθείς;

«Ξυπνάω νωρίς, ασχολούμαι με την περιποίηση των δοντιών μου και ετοιμάζω ένα καλό πρωινό. Το πρόγραμμα μου στην καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Πριν κοιμηθώ ασχολούμαι με το ίντερνετ και κάνω περιήγηση σε αυτό».

Η. Διακοπές. Ελλάδα ή εξωτερικό. Αγαπημένοι προορισμοί;

«Δεν αλλάζω το καλοκαίρι την Ελλάδα με τίποτα. Μου αρέσει φυσικά να ταξιδεύω και στο εξωτερικό, αλλά εξαντλώ κάθε περιθώριο διακοπών στην χώρα μου. Τα νησιά είναι οι αγαπημένοι μου προορισμοί. Μέρη που αγαπώ ιδιαίτερα είναι η Μονεμβασιά, τα Κουφονήσια και η Αστυπάλαια”.

Θ. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου το 2030;

«Θέλω να κάνω κάτι που να με εκφράζει συναισθηματικά. Οραματίζομαι τον εαυτό μου στον αθλητισμό, αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ και με το καλλιτεχνικό κομμάτι, που νομίζω ότι μου ταιριάζει. Ονειρεύομαι επίσης να έχω δημιουργήσει μια Όμορφη οικογένεια”.

Ι. Διατροφή και αθλητισμός. Υπάρχουν στερήσεις στην διατροφή σου; Ποια τα αγαπημένα σου φαγητά;

«Η διατροφή αποτελεί το Α και το Ω στην ζωή ενός πρωταθλητή. Αποτελεί το …καύσιμο για την καριέρα του. Το σώμα μας καταπονείται κατά τη διάρκεια της αθλητικής μας καριέρας και χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Μου αρέσει η ελληνική κουζίνα και την ακολουθώ. Έχω σαν αδυναμία μου τα μακαρόνια με τον κιμά, το παστίτσιο, τα φασολάκια και το ψάρι. Αδυναμία μου επίσης, αλλά δεν μπορώ να τρώω συχνά, είναι το ελληνικό σουβλάκι”.

Ια. Η πιο αξιοσημείωτη στιγμή στην καριέρα σου;

« Το 2012 η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, όπου με την Δέσποινα Σολωμού εκπροσώπησα την Ελλάδα στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης